Wednesday, February 4, 2009

510

yey!!!!!!!!
managed to burn 510 kalori semalam....
oh..
sedih..
bukan saja kalori yg burnt..
tapi poket ni pun burnt jugak....

situasi di kedai tayar:


me: nak tukar tayar 3 bijik
tokey: ok...sebijik...xxx RM
me: takleh kurang?
tokey: sudah murahh...now semua mahalll maaaa..
me: (err..u tak follow perkembangan semasa ke?..minyak dah turun rege..napa ko tak turun rege)
me: balancing...alignment?

tokey: balancing free..alignment kena bayar...
me: oh..ok..

10 menit kemudian..saya sedang duduk berangan dlm waiting room..sambil menelusuri blog..

tokey: cik.... ke sini kejap..
me: kenapa
tokey: sport rim bengkok
me: ye ke?..ok..je..bulattttt je aku tgk spot rim tu? (ko ingat aku ni ada mata bionic keww?)
tokey: bengkok...u tgk ni..kena betulkan..press..sebijik.. RM70.00 (kwn2 sekelian..press tuh menatang apa ye?)
me: so? (ye laaaa tuuuuu...)
tokey: yg bengkok 3 bijik
me: so...?
tokey: better trade in lah sport rim tuh...tambah few hundreds...dpt yg baru..
me: ehmm??
tokey: mariiiii (sambil ajak aku tgk sport rim yg mcm2 rupanya...mcm2 regenya) yg ribu2 pun ada? gila ko..sport
rim rege 4 ribu? boleh beli gelang besor cik kiahhh....atau beli baju raya aku stok 15 tahun punya baju raya.
me: kalau press..lama ke?

tokey: take time jugak maa...baik tukar baruu (ewaaaahh..pandai mengayat suh beli baru..kalau le ko nak bagi free...aku nak 12 bijik sport rim tuh boleh?..buat stok. weekend ni aku nak drift)
me: (ku pikir2..kalau press bukan betui2 bleh dpt mcm asal bulat..)
tokey: yg ni...cik..yg tuh...yg ni...
me: eh...mandai2 je ko ye? yg tu lawa tuh berapa?
tokey: tu size 14 cik..u punya 15..
me: menatang apa yg 14, 15 tuh?? saiz skru ke?
tokey: saiz rim la...
me: erk??.. tukar je la... yg tu (sambil tunjuk yg paling murah dan hodoh rupanya.) ...
tokey: ok

seploh menit kemudian.. aku sdg melayari internet..sambil berangan nak masak apa mlm ni..

tokey: cikkk
me : ko nak ckp apa pagi yg rosakkkkk aaaaaaa??saja je nak ketok aku kan? ye..kenapa? (dgn berbudi bahasa)
tokey: ni...yg ni kena tukar..sebabbb...bla..bla...bahaya...yg ni ok..tut..tett..tott...tett..
me: ok..tukar je la..


dlm hati...kalau dia mai sekali lagi..aku nak baling laptop ni kat tokey kedai..bleh?? saja je kan..tiba2 semua rosak..semua bengkok...skru bengkok..stereng bengkok..meh aku lekok kepala ko nak??saja kannnn??
so...

erk...
pokai.budget jalan2 aku dah terbanggggggggg.redho je lah ek.

13 comments:

mohdamin said...

huahuahua

neezareef said...

kalo ppn yg g kdai tayo mmg gitu lah
ade je nk ketuk n kelentong

kalo ngn jantan
jgn arap la ko apek nk ketuk

anaiz said...

wei,
ko gi sorang ker? mesti dah kena ketok nih..
kalau pergi dengan lelaki mesti tak kena ketok. tauke2 ni kalau dengan lelaki tak berani sket.

Anonymous said...

hahaha..knaper x letak pic sport rim baru tu...

dbi

CAHAYA said...

kene ketuk ke ko ni Catz?

anne said...

bunyi mcm dah kena ketuk je ni...lain kali ajak la sesapa temankan..kesian awak.:-(

Catz said...

mohd amin..
haiii...

Catz said...

neezareef,
sat2 aku rasa oke.,.,sat2 aku rasa kena ketuk..
tapi bila depa dah main sentimen...'bahaya kalau tak tukar ni.."
aku terus ckp..err..tukar je lah...
tak nak amik risiko kunun2..
hahahah

Catz said...

anaiz...

hahahha..lenkali pi aku ajak ko eh...
iskk..mmg kan....

Catz said...

hi dbi..
segan lahhh...buruk je sport rim tuh...hhehehehe

Catz said...

vahaya..
maybe le..hehhe

Catz said...

hi anne..
rasanya..tapi kdg fikir safety..tukar je lah..sesekali..

Sierrauniform said...

hehehe kelako tang lekok pale dia tu..adehaii, takpe lah kak catz janji semua utk keselamatan diri dan keluarga...