Wednesday, February 25, 2009

Lunch at Kintamani

Tengahari...sampai di Kintamani.
Melihat Mount Batur, iaitu gunung berapi.
Di samping melihat gunung berapi, yang menariknya di sini, kawasan nya amat nyaman.
Di bawah gunung itu ada tasik, jadi pemandangan sangat cantik..menghijau..membiru...
dan yg extra bestnya..lunch di depan gunung ni..
ada restoran di sini..yg bernama Batur Sari..



wow...saya rasa sangat hebat makan tengahri di depan gunung berapi..hihihi. Bunyiknya cam jakun je aku ni..tak kisahlah...nice experience anyway..actually..lunch buffet..boleh mkn di luar atau di dalam restoran. Tapi rasanya lebih best mkn di luar ni...walau cuaca panas tapi redup dan nyaman..sesekali je matahari memancar terik...

nice huh??

perasaan yg sangat bagus..makan depan gunung dan tasik..


Saya sempat snap beberapa photo makanan..antaranya..


satay sunda

Balinese satay

keledek rebus cicah kelapa..sedapp! sambil duk menaip ni rasa teringin pulak..ada keledek dlm peti ais tuh..hikss....

pisang dan keledek goreng

bubur kacang hijau dgn barli

buah-buahan

suasana dalam restoran



Restoran Batur Sari..kalau nak solat pun boleh..ada musolah di sini..

Experience yg bagus sekali. Makanannya enak juga...banyak pilihan.Ada nasi putih, nasi jagung, lauk pauk, mee goreng, satay, jajanan jalanan, desserts, buah-buahan dan macam-macam lagi...harga?.. bagi saya berpatutan, cuma tax nya agak mahal.
kata waiternya ..."mbak boleh makan semaksimanya...silakan".
so..aku isilah perut aku semaksimanya...hiks.

13 comments:

CAHAYA said...

i've been there. the same spot. haha. restoran makanan muslim. hehe. :) saya rasa pun berpatutan. pakej gitu. kenapa tak try bersila?

p/s: satu tak best kat Bali, bila keluar kereta, berebut orang jual barang. tensi!

Wahidah said...

sis u ni asyik jalan2 je kan..dh mcm jalan2 cr makan je..:P

Catz said...

cahaya..
u tak tidur lagi kewww...
lewat dah ni..hiks....
hiks..the same spot?
ehmm..malas nak bersila...penuh..banyak sgt mat salleh dan family mereka...mkn mengadap gunung ni lagik best..hehehe..
yer..agak berpatutan..80,000 rupiah..plus tax
around 100 ribu rupiah gak...
and the food..not bad lah...
yup..
betul lah..
kat mana2 je org berniaga...depan restoran...tepi gunung...tepi jalan..everywhere..and some of them sgt agresiff...takut kita..,

Catz said...

hi wahidah,

apa khabar...enggak tidor lagii??
ye..aiyohh..jalan2 carik makanan..
agak2 ada tak org nak amik aku jadik hos rancangan jln2 caghik makan tuh..
or i better produce my own programe..call... "mari berjalan dan mari makan"..
hahahhahaha

neezareef said...

wowwy...best giler view mkn dgn tenang

neezareef said...

wowwy...best giler view mkn dgn tenang

~H @ N i ~ said...

makanan die best2 yek..teliur kite tgk..pas tu view die sgt mendamai kn ek.. catz xctly kamu tgl mane ek?

Linda Abdullah said...

haaaaaaaa... sedap nya satey tuu.. waduh.. rasa mau pergi ke Indonesia saja.. mau merasa makanan itu..hik.hik Catz pergi under pakej ke apa? boleh bagi contact number pak Supir nya?

adie-ishmael said...

pemandangannya sangat cantik...itu yang mahal...bukan makanannya sangat...

Catz said...

neezareef,
memang best...kalau mkn benda tak sedap pun rasa sedap..hahhahahah.
sebab view dah beshhh

Catz said...

hi Hani..
mmg best dan mendamaikan...
saya stay di selangor hani..

Catz said...

Linda..

waduh..ayoh saja dong ke sana...
sekarang ini saya rasa sgt best travel ke Indonesia..
saya pergi sendiri je ..bukan pakej..
supirnya pun carik sendiri,...dlm forum travel di internet,,
kalau mau..bisa tinggalkan e-mail address..nanti saya bagi detailnya dong..

Catz said...

adie,
YER..AKU SETUJU.
it is not about the food sgt lah...view itu yg sgt penting...
makanan itu pelengkap saja...nice experience anyway...
ala..ko biasa travel..paham2 le kan..