Wednesday, February 18, 2009

Mee bandung (antara yg terawal di Muar)

Masa balik kg 2 minggu lepas...
sempat singgah ke dai mee bandung ni..
terletak di Jalan Batu Pahat - Muar.
Oh..mee bandung yg terawal di Muar katanya...sajalah nak rasa...


Terletak di Parit Bulat..nilah kedainya..

Keratan akhbar

Mee bandung (yummilicous.....!)


Saya rasa...ehm...sedap. Lain sikit dr yg di Jalan Abdullah..tapi still rasa mee bandung original..Muar mariiii!!ramai juga yg pernah makan di sini..pelakon..pemimpin negeri...

Selain menghidnagkan mee bandung, ada juga dijual perencah mee bandung yg siap ..saya beli satu pek..RM10.00 satu...masih elok dlm peti ais..so next time kalau nak mkn..senang..tinggal campak2 je bahannya..hehehhe

8 comments:

makdara said...

pakcik ada duk kat Parit Bulat nie..& dah byk kali gak pergi umah dia tapi tak tahu lak ada gerai nie...

Wahidah said...

sis ni kan tk habis2 ngan makanan taw...besh2..suke taw mee bandung original dr muar

CAHAYA said...

terliur la. nak mee bandung. :(

adie-ishmael said...

ada ek parit bulat kat johor? haruz badan jadi bulat kalau aku pi makan mee bandong kat situ...

Catz said...

mak dara,
kedai ni tepi jalan je..kalau u lalu sure nampak...

Catz said...

wahidah..
hihiihi...dah tema blog aku on foodie-foodie..so ko akan nampak gambar food je lah jawab nya bila mai sini...hihihi
mmg yg original sedapp..!

Catz said...

cahaya..
u nak masak ke..atau nak mkn kat kedai?..ehmm...now banyak dah org jual paste mee bandung..online p[un ada...hiks...if rajin, buat sendiri..pun sodap..

Catz said...

adie,
hahahhaa..mau tak bulat kalau makan 5 pinggan..hahhaha...
aku mmg semulajadi dah bulat dah...ekekeke