Saturday, February 14, 2009

Arghhhhhhhhh....

oh...
why oh why????

saya tidak boleh melihat photo di dalam blog saya sendiri dan juga blog org lain..
lately ni selalu macam ni..yg nampak cuma tulisan-tulisan...
sangat tertekan bila baca blog orang... mereka menceriakan ttg makanan yg sangat sedap..masakan mereka yg sgt sedap tapi saya cuma boleh nampak tulisan dan caption gambar saja..gambarnya saya TAK BOLEH tengok..tak nampak...samada blank saja...atau saya cuma nampka frame kotak 4 segi....SEDIH dan tertekan jiwa saya sekarang ini.... HELPPPP!!
Plisss!

kalau di opis ke..lab ke...ok sebab guna network sana..tetapi bila di rumah....menggunakan selkom broadband ni...saya tak boleh nampak gambar..dan TAKLEH upload gambar... dia kata dah uploaded...tapi gambarnya nan ado...tak meroyan aku cik kiah??
huh!!!! dah plan nak tulis 5 resepi today...tapi...camno nak tulis cik kiah...aku kalau tak nampak gambar tak de mood langsung nak tulis oke...takkan aku nak buat cam karangan darjah 6..
tulisan tak bergambar...ohhh...bukan blog aku tu kalau takde gambar...
sebabnya..aku memahami perasaan aku sendiri..tadi kan.aku tgh carik resepi sumthing utk dinner mlm ni...org tuh describe baikkkkk punya...sgt detail....mcm best..tapi..wut made me turned off?
takde gambar lorrrrrrr.....tak koser lah kan..

dan tadi..i was YM-ed with a friend..nun jauh kat US nun...she asked me : 'dah tgk blog?'
aku pun cepat2 pi blog dia...oh..dia described how happy she was prepared food for event in the university...and semua org puji food dia..and she put photos..and wut??? aku takleh tgk gambarnya..nampak kotak2 je..sedih ok..
and i said..'wowwwwww...dasat..' (sebenarnya..aku tak nampak pun gambarnya...) iskk...how ek..esoklah kot2 aku leh nampak gambarnya..i'll put comment... iskkkkkkkkkkkk...
so...
adakah u ols..pengguna selkom berukbeng yg lain mengalami masalah seperti ku??
plisssssss...help me!!

12 comments:

Linda Abdullah said...

Tukar jer lah broadband lain.. pakai stremyx pun o.k.. sian kat Catz..

anaiz said...

kita serupaaaa....lalala..

wei sama la ngan saya. dah sah celcom broadband punya pasal.

catz, saya pun tgh berkira-kira nak tukar ke maxis ker, aper ker..
tak leh tahan nih. giler bara dalam hatiiii...!!

CAHAYA said...

try check your graphic application. try update your windows.

Sometimes, if the connection too slow pun lambat nak keluar gambar. :)

~aianna~ said...

hahah!hampeh je kalo b4 ni i letak pic2 chunn n sbnrnye u xdpt nk view lalu u ckp je..waaa cunnye sis...kah3!!~keji selkom..tukarlah sis...

ygsukemakan said...

sukela blog nie coz banyak food..sedap2..nak!!!!

ygsukemakan said...

sukela blog nie coz banyak food..sedap2..nak!!!!

Catz said...

Linda..
ada contract setahun la....kenot tukar now lor..pasrahhhhh

Catz said...

anaiz..
kita senasibbbbbb...

Catz said...

aianna..
selkom mmg kejiii..
aku nak tukor..tapi ada kontrak setahun..adehhh

Catz said...

cahaa..
dah hapdet windows dahhh...
tensiiiiiiiiiii

Catz said...

yg suka makan..

hai..welcome to my blog!!

lilysuria said...

yuhuuu... aku dtg lagik!
jgn mare² occay!