Friday, February 27, 2009

Pemandangan di Uluwatu

Pemandangan di uluwatu : dari lensa ku..
ni tema entry ni...hiks.

apa yg boleh aku katakan..??
CANTIK!!!
nampak je view...rasa mcm nak jerit...
terus halakan kamera....
some of the photos..
enjoy....


saujana mata memandang

cantik sungguh...airnya...nampak cantikk sgt kan...



Actually pemandangan di atas semua adalah view dari tepi sebuah temple...lupa namanya...temple ni kira kat tebing lah....(betul ke istilah aku ni..?)..so dr tepi/ tebing...nampak view yg sgt cantik...
kalau nak ke sini..jln kaki dari entrance (bayaran masuk sorg 3000 rupiah kot..lupa harga tiketnya)...kita akan di sambut oleh monyet-monyet di kiri dan kanan..kalau baik hati, belilah makanan monyet..kacang/pisang...bagi mereka..ada org jual makanaan monyet dekat dgn entrance..awas...hati-hati dong..toksah pakai spek..nescaya akan di rampas oleh monyet-monyet tu..aku menyaksikan 2 pelancong yg spek mata nya di rampas oleh monyet..dan bukan sennang nak dpt balik.....

hiks...

11 comments:

atty's said...

mmg cntek..view..nya..
kalo fir jumpa itu monyet.mesti monyet lak ..penin tgk fir..

ain♥pink said...

behnye g jalan2..
=p
catz ni mmg suke bjalan ea>???

Aleeza Zaily said...

was there 4-7 Feb tu hari, nko pegi masa biler? tapi time kami pergi tak berapa ada mentari la...

Catz said...

atty..
memang cantik banget viewnyaaaaa..
mula2 tgk rasa nak jerittt...
lawanyaaaaa....
subhanallah..
napa pulok monyet pening tgk Fir...hiksssss....

Catz said...

ain pink..
yup...saya sgt suka berjalan2..
jauh berjalan..luas pemandanagn..

Catz said...

Aleeza,

aku pi last week...19-22 hb.
pehi short trip je..tak sempat nak jln sgt..
cuaca panasss bangett kan..

Linda Abdullah said...

Waduh.. cantik bangat.. rasa nak terjun dan berenang jer..hik.hik.. takut lemas lah pulak..ke.ke.kee

~aianna~ said...

ohhh cntiknye..sis,kalo senja cntik x ye..mesti leh tgk sunset...bestt tp takutlah cz cm cerun..ala2 cm leh jatuh tebingg..wooo

Catz said...

Linda..
aku pun rasa nak terjun...
hihihihi....
memang iar dia nampak sgt cantik,...
bestnya kalau boleh turun main2 air-air tuh..

Catz said...

aianna,
takdelah boleh jatuh..
hati2...ada tembok bagai...hiks..
tapi mmg cantik sgt view nya....
sayangnya cuma stay kejappp je..

adie-ishmael said...

Subhanallah...cantik...