Sunday, February 1, 2009

roasted chicken n geng (lunch on sunday)

Malasnya nak masak hari ni...tak nak mkn nasik...tapi nak masak apa?..
so...mkn kat kedai lah jawabnya ya??
eh..chop...chop....
tadikannnn...aku lalu nak pi klinik..tiba-tiba..ehhhhhhhhhhhhhhh...
ada satu kemajuan lah kat daerah kecil tmpt aku tinggal ni....ada benda baru.....APA??
hahhaa...dekat sini dah ada Secret Recipe....terkejut mak u ols...wah..kemajuan yg semakin ketara...hahahaha..korang..aku jakun oke...aku bukan tinggal di bandar besar cam korang...
aku tinggal kat small town yg kalau dpt lepak kat McD pun dah rasa best gila..hahahaha....
aku harap secret recipe tuh bertahan lama..sebab..last year..keyros kebab bukak kat sini tak sampai 3 bulan dah tutup...kat sini mcm ni lah..kalau ada benda baru...mula2 je org pegi...pastu..senyap jelah kedai tu...dan tutup...harap2 SR ni kekal lama...

tapi lunch tadi takdelah aku ke secret recipe..aku mkn kat restoran lain....makan apa??
roasted chicken with mash potato n vege...


ni le lunch tadi..sekali pandang..mmg cam rabbit food kan...pasrah je laaa...

roasted chicken with black pepper sauce

ni menyahut seruan..makan secara sihat..

and mash potato...yg creamy..nyummm...

oh...aku lunch di catzscafe actually..ahahhaa..mkn kat rumah je la..murah..hikssss....
buka peti ais..ada ayam..ada segala mak nenek sayur yg aku baru stock up 2 hari lepas..
lepas tuh dlm kitchen kabinet, ada kentang yg dah tumbuh-tumbuh tanduk gara2 duk dlm plastik lama dah..kira nasiblah belum jadi ladang kentang je dapur aku..kehekhekeh...so...prong..prangg..prongg..prang..jadiklah lunch aku today...

err...mlm ni nak makan apa?

4 comments:

eita_tks said...

emmmm....terus berbunyi perut ku ini bila melihat roasted chicken home made catzs nie....naper tak tepek resipi nyer skali....dah ruper ala2 ayam kenny rogers dah nie...:)

anaiz said...

catz,
ko masak ke semua di atas. pergh, biar benar..
teror giler minah nih. kalau saya, kedai la nampak gayanya...

eh ko duduk town mana?

Catz said...

eita,

hahha..ni resepi campak2..ramas2..kekekke...segan nak buh resepi..tapi rasa ok...hiks

Catz said...

anaiz,
yup..masak...ala...semua tuh cmapak2..hiris2..ramas2..hiks...

aku duk small town di sebuah daerah di selangor