Thursday, January 8, 2009

2009 ..makan secara sihat??

pufff...pufffff.....pufffff

kagumnyaaa...
baru menjelang 8 januari 2009.
saya telah berjaya ke fitness centre selama... DUA kali...ye.. dua kali...2 kali..
dan esok..bakal 3 kali...(kalau aku pegi la..)
hahahhaha..

ok..nak citer nih..
aku kan..akan di pot pet pot pet oleh PT tuh..
ehmm...tang makan lah..
"camna nak kurus..u asyik travel...dan makan cam nak rak..
u bukan tak boleh mkn..boleh..tapi..pot..pet...pot..pet..u mkn arnab food ok..salad..fruits."
ye..ye..aku terkebil2 ok..
sebab..benda2 yg dia ckp tuh..aku dah khatam dan study...
cuma tak praktikkan...
abih....24 jam jadi arnab...tak tensen ko?
so..
aku BERAZAM.. utk tgk apa yg aku makan..mulai hari ini eh..esok...
sebenarnya..banyak je benda kita boleh mkn kalau kita mkn kat luar... baru aku sedor ni tau..
cam last week...
went to kenny rodgers dgn axa...
oh..adakan....makanan sihat..cam ayam tuh protein..
aku baca majalah kesihatan..mkn tuh portionnya dia sukat sbg 'cup'
cth..secawan buah-buahan..gitu..
so..mulai esok..kena mkn secara sihat..
kat bawah ni cthlah...

salad apa tah

potatao salad

pasta

fruits

set for lunch...sihat dan kenyang!


dlm majalah tuh aku tgk..dia set balance diet..diet bukan tak boleh mkn nasi...mkn carbo.. boleh..cuma tgk masa..dan kuantiti..
siang tuh nak mkn nasi.amik carbo ok..mlm fruit ke..sayur je....sup..
hem....banyaklah yg aku baca..malas je nak tulis...
harap2..azam aku nih jalan lah kan..(konon sgt laaa)..
hiks..
ok..wait n see..

oh..smlm..PT aku sgt bangga..dia rajin pi jog kat BUKIT KOMANWEL..dia saja lah..bagi semagat kat aku..dia ckp..tukar2 lah tmpt joging..jgn asyik indoor kat GYM je..dia kata kdg dia pi Tasik PERDANA..tasik titiwangsa..
dia begitu bersungguh2 bercerita supaya aku teruja utk pegi joging weekend ni..bukan melunjur badan kat rumah je..
respon aku???? teruja??

"ER...tak cukup tanah kat sekitar Bangi dan Kajang ni ye..sampai ke KL u joging?"
hehehhehe..
vengkekk je dia..kuikuikui
nasibla...dpt murid otak tak berapa center cam aku niii..
(nasiblah aku tak tanya..u tak pi ke jog kat tasik kenyir..tasik Banding.. Tasik Pedu..?)
kang dia hempuk aku dgn dumbell 5 kilo..padam aku..

hik.

11 comments:

neezareef said...

wow catz
slmt berjoging jauh2
slmt berfitness
slmt mkn secara sihat!

makdara said...

akak doakan moga catz berjaya capai azam 2009...1st January 2009, akak pun pergi jogging gak setelah sekian lama tak gie jogging...kena gelak ngan husband akak..hehehhe...

Anak Jawa said...

slmt mengempiskan badan!!!

Faisal Admar said...

sedap je tengok! i suka salad and fruits!

CAHAYA said...

boleh tahan eh? cekal betul hati catz. Kalau Cahaya. xde maknanya.

Linda Abdullah said...

Wow catz apa rasa nye makan makanan ala-ala arnab tu? kat umah nie ada arnab jgak tp diaorg pun jadi gemuk jgak tau..he.heh

izan said...

catz,

jangan kontrol selera...tapi kontrol kuantiti makanan..

tapi tengok hidangan catz sampai 3-4 jenis tu.. ish..ish..ish.. teruskan lah makan.. rugi tak dihabiskan. klu k zan tu..tak da baki dah.

ateh... said...

catz..u tak payah takut sangt pasal berat le..yg penting hati le..hhahahhaa.jgn asyik makan sayur je..nnt muke naik hijau.semacam je.huhuu.jadi hulk pulak.

anaiz said...

catz,
banyakkan makan buah-buahan. tapi kalu tengok makanan macam kat atas tu, leh hancur diet. ekekeke...!!

CaBaiKeRinG said...

nak pasta tuh!!!

cabai-kering.blogspot

kikin_78 said...

nmpk sedap dan menyelerakan...hehehe, jom kita diet....(kin posa jelah senin sampai kamis...bolehlah kempiskan apa yg patut)...ahaks