Thursday, January 22, 2009

vege omelete..ka ka ka...napa ek?

kenapa ek..
tiba-tiba terbayang:

1.makan nasik suam dgn sambal tumis ikan bilis dan telur dadar...iskk
2.terbayang ikan masak lemak cili api
3.terbayang ..terbayang....arghhh..tensi leh ni..

so balik tadi...catz buat telur dadar jugaklah...hahahha..tapi buh vege..jadiklah nama omputehnya..vege omelete..ekekkeke..ada ke org buat cam ni??hiks...

selongkar peti sejuk (wahh,..ganas bunyiknya kan...)
aku lapar lah....dah le hujan..trap dlm jem balik dr fitness centre tadik..iskkk..laparrr..
nak je masak nasik kan....tapiii...tak nakkk..
today (ewah....)..i burnt 520kcal (wowww...kagum kpd diri sendiri nihhh)

so...hiris2 sayur, buh olive oil atas kuali..buh bawang kuning,kacau2..buh vege..
pecahkan sebiji telur, buh garam dan black pepper...kacau..pukoi...pukoi..pukulll..
dan bila sayur dah layu, tuang le telur atas sayur...dgn api sederhana.
then terbalikkan....dah masak..angkat le.
then amik croisant...belah tengah..buh iceberg salad dan buh le vege omelete tadik..
kepit.,..ngappppp....


sayur-sayuran

bubuh telur

sedia...1-2-3..makannnn..

sedap, berkhasiat, ringkas, mengenyangkan..

13 comments:

DrSam said...

memang menu yang healthy. nampak sayur dan telur dalam pan tu lagi menarik.

linahilmin said...

salam ziarah... selama ni silent reader je..
catz, masuk sini mesti tertelan2 ailio! huhuhu...
nk tanya brp price bowl utk bake pasta tu? nk g cari gak la.. tingin nak wat bake pasta cam yg u wat! thanks

Catz said...

DrSam,
haha..menarik kee...hiks..now kena tgk apa yg dimakan...more vege..
lgpun sennag je...5 minit dah boleh makan.

Catz said...

linahilmin,

hai..salam perkenalan...
thanks for visiting my blog..
enjoy reading..
price bowl tuh...RM5.99 kot...ke..RM5.90...lupa..
tapi cantik dan murah...saya beli pelbagai bentuk...
selamat memasak!

CAHAYA said...

wah! semakin healthy diet Catz eh. jeles btol bleh masak2. :)

atty's said...

huhuuh..apa yg ko bygkn..tu aku lak yg terbyg nie..

ateh... said...

catz...ateh nak tanye ni..dah lame ke tak makan nasi ni ha....hahahhaha

zarul20 said...

hi catz, salam kenal...menarik la u life..

zarul20 said...

hi catz, salam kenal...menarik la u life..

Anak Jawa said...

ya ampunnnnnnnnnnn

tuu jer yg mampu cheq ungkapkan sbb cheq dah lapar....

catz, p jwb tag kat blog cheq!

~aianna~ said...

sis!!!tq 4 da simple recipe!!aritu kan..i xtau dah nk watpe ngn croissant..i biarkan 4ketul tuu smpi expired date..baru i buang..huhu..pasni harus xterbuang lg!!!

Linda Abdullah said...

Ehh Catz tak susah ke nak terbalikkan telur tuu? hish kalau aku nie mau terpenyek dan terburai sayur-sayur tu jadi nya..

syahidd said...

Ya Allah Miss catz..
memang terlioq ja bila masuk blog nih..
Banyak kan resipi yang mudah macam awak buat tu ye..senang saya yang malas tahap gaban nih nak try..kekek