Thursday, January 29, 2009

Rumah Makan Sederhana

Lunch..selepas ke Merapi dan universitas Gadjah Mada, lunch kat Restoran Padang..apa ek namanya...ehm..Rumah Makan Sederhana...ha..gitu la..(kat Indonesia restoran dipanggil Rumah Makan)
pak Wibowo kata..one of the biggest restoran padang kat Jogja..tak jauh dari Universitas Gadjah Mada..

jus alpokat

Lauk-lauk yg dihidang

Kalau ke restoran padang, mmg akan dihidang semua lauk...so makan mana yg nak makan je sebab kita bayar yg mana kita makan je..hahaha...kalau mkn semua pecah perut karang..tapikan..experience pertama masa aku mkn kat Restoran Padang kat Medan few years back, aku belasah mkn semua oke..manalah tau kan..masuk2 je dah terhidang..so ingatkan kena mkn semua..ekekekke..tapi sebab sedap..aku ngap je..hehhehe...bab-bab makan ni mmg lajuu je aku..masa tuh 5 hari kat Medan dan Lake Toba, aku naik 4 kilo..huh...tapi kat Jogja nih tah..aku mkn biasa2 je..tak makan banyak sebab cepat kenyang..moskel gak ni..tapi banyak tak banyak..2 kali aku tambah nasik..hikhikhiik..lauk banyak gila...pastuh sebab nampak sate padang, order lagik..saja nak rasa...tak habis punnn...rasa lain sgtt...tak kena dgn tekak Malaysia nih...

sate padang..saja nak try..hahaha..lain gila rasa..kihkih..mkn 3 cucuk

lauk ni sedap gila..sambal hijau terung campur ikan masin..licinn ..


es teller

dessert apa tah..yg ni free..
selain tuh..diberi juga teh 0 tawar...hiks...separuh je minum..

8 comments:

CAHAYA said...

Rumah Makan Sederhana memang famous kat seluruh Indonesia kot. Mana2 mesti ada. Cahaya pi Jakarta ada, Bandung ada, Bali ada, Surabaya ade. KL pun ada. Hehe. :)

Dulu Cahaya pun macam Catz jugak. Mane ade depan mata, makan je. Tapi yang otak lembu kerbau segala tu tak makan la. Hehe. But, best la ayam goreng kampung tu. hehe.

shopaholic said...

hi..pegi tak mkn bebek goreng?1st class.I went there twice(jogja)..mmg cr bebek je la..hehe..btw i'm bloghopping..

neezareef said...

msk blog catz
pengsan tgk gambo mkanan
pg2 aku dah lapo
:D

kikin_78 said...

waaaaah ke jogja plak yer...nmpak sgtlah sedapnyer...hehehe

anaiz said...

catz,
kat sana nasik padang mesti best kan. maklum lah original..
eh, jus alpokat tu rasa apa? tak pernah dengar pun..

Linda Abdullah said...

Wahh Catz.. banyak nye makanan tuh..kalau Linda habis licin semua telan..pas tu buat-buat pengsan akibat kekenyangan yg terlampau..aha.ha.haa

Eh nak tanye nih.. pi sana guna package ke personal?
Mana bagus?
Pak Wibowo tu sape? pemandu pelancong ka?

Catz said...

Cahaya,

kat KL ada ke??..kata mana?..nak gak makan niii..

Catz said...

hi shopaholic...

hahha..bebek goreng?.nampak kat mana2 je ada tulis...sedap ke?
btw..tak sempatlah..byk tmpt tak pegi pun...a very short trip..