Wednesday, January 14, 2009

Pasta again..huhu

Aku tgh kemaruk makan pasta now ni...(dah le kemaruk..lepas tu nak sendirian berhad punya cooking...mentel!).Nak buat carbonara tak cukup bahan..
so..selongkar kitchen cabinet dan peti ais..guna je lah benda yg ada...campaks..campaks...campaksss..
jadik le ni..

Bahan-bahan yg ku jumpa:

penne pasta, mix vege, mushroom sosej, creamy mushroom sup powder, mozarella cheese, onion kuning, chicken stock cube, black pepper, butter.

Cara-cara:

Rebus pasta.toskan,letak tepi.
bawang besar kuning tu hiris dadu.
panaskan butter, masukkan bawang tadi..kacau2 kejap.
bancuh mushroom sup powder dgn air..if pekat sgt tambah air.
Masukkan cube stok ayam.
masukan dlm tumisan, kacau2..masukan mix vege dan sosej yg tlh dihiris.
kacau sebentar dan masukkan mozarela parut...
kacau2.masukkan blackpepper ...kacau2 kejap..
masukan pasta..
done...
yummy..creamy..tak seswei utk org yg tgh diet...hiks..



14 comments:

CAHAYA said...

tak cukup bahan pun nampak mantap je. rasa ok tak?

axim said...

hai catz..lama tak dengar khabar..

wahhh rajin sungguh memasak yer...

kak ina kl said...

salam...bestkan dapat gi gim...pastu makan pulak makanan berkhasiat..tentu tak lama lagi badan boleh kurus...

Linda Abdullah said...

Hei catz..tau tak berapa banyak kandungan kalori and kolesterol dlm pastu dgn keju mozarela tuuu??? henti lah tabiat kemaruk.. i report kat cikgu, siap lah pi gym nanti kene bambu..ke.ke.keeee

N.M.Ibrahim said...

pasta tu nampak begitu sihatlah catz...lama dah tak makan pasta..boleh try resepi ni..

kikin_78 said...

rasa cam nak ngaaaap jer pasta tu...hehehe

ateh... said...

catz..menangis nasi tngk catz tau..kenape la dia tak tngk aku ni(kata nasi)...hihihi.dia ckp lagi..adekah aku ni menyebab kan dia jadi cute..

catz tau tak..klu catz tido pasta n beras bergaduh2 tau..tu klu catz bangun pagi2 tngk kadang2 beras berseleark..tu name nye malam tadi ade perang la tau..hahahhahahhaa

Catz said...

hi cahaya..
rasa sedap.oke..tapi too creamy,,.
abeh diet ku..hehhehe

Catz said...

hi axim,
apa khabar?..lama juga tak dgr berita..

Catz said...

kak ina..
hahahaha..kalau mkn beriya2..tapi exercise sket je..x kan kuruss..cam saya ni haa..asyikkk makannn..hihihi

Catz said...

linda..
susah nak bentiiii..
aku kemarukkkk..hahahha

Catz said...

N.M,
memang 'sihat'..ahahhahaha....
try le...

Catz said...

kikin,
nak kewww...ngap lahhhhh....jom kita gemoks sesamaaa..

Catz said...

ateh,
tingginay imaginasi ko,,,lawak le pulak ek....hihihi...