Sunday, January 4, 2009

Restoran Lemon

Kali kedua catz mkn di Lemon..
ni retoran David Teo tuh...
Restoran ni ada beberapa cawangan.tapi Cat mkn di Metro Point, kajang..
dekat le dgn rumah...10 minit le dr apartment catz..

Restoran ni menghidangkan makanan Thai, Chinese dan Masakan melayu, Western food..so banyak pilihan.


Suasana dalam restoran saya sukaa..tenang je nak makan..
apa yg kami makan?

kerabu mangga...sgt sedap..(aku bagi 7.5/10)

seafood tomyam..sedap juga..roy sukaa

udang goreng nestum...wow..sedap!! 8/10


sorry roy..aku saja amik gambar ko dgn food yg nampak sgt banyak kat depan ko..saja sabotaj....nampak ko yg kuat makan..hahhhahahah..hiks!

kesimpulan..
rasa makanan yg sedap....suasana dlm restoran yang tenang ..best..
harga?..bagi saya..agak mahal....
ok....sesekali kalau nak cuba mkn apa salahnya...
Rasa nak pegi lagi next time..nak try menu lain...
oh..ya..now restoran ni ada promosi....
ok..tata..!

35 comments:

CAHAYA said...

wow! makan je cik Catz kite ni. Mane lagi cawangan restoren ni?

syukur said...

ada lalu Restoran ni semasa pergi Kajang baru ni..nampak eksklusif ..will try one day !

anaiz said...

wei, canteks nyer restoren nih. cantik, menarik lagi boleh kasik orang tembam. ekekeke...
teringin nyer nak gi. huhu!!

Catz said...

hi cahaya.
catz mmgggg sukaaaa makannn..
hikhikhik...
cawangan lain..kat mines...dgn kat mana tah...lupa..cuba google laman web dia..

Catz said...

hi doc syuk..
cuba..jgn tak cuba...
food dia sedappp..tempat pun menarikk

Catz said...

anaiz..
memang cantik..food pun sedap..
mmg bleh tembamm

tawakkilboy said...

wah sodap eh..nak g makan jugak le nnt

Catz said...

hi tawakilboy...
thanks for visiting my blog...

hiks..pegilah try..food sedap..

N.M.Ibrahim said...

tak tau pulak lemon ni david teo yg punya..tak pernah makan lagi kat rest ni..boleh jugak nanti try..

neezareef said...

fuyoo..nikmatnya makanan byk sedap2 haaa...

k.roy tu bpespren catz ke

neezareef said...

fuyoo..nikmatnya makanan byk sedap2 haaa...

k.roy tu bpespren catz ke

pinkebaya said...

Owh..
snap pix mak wit food yg belambak tu ye?
ni kes sabotaj ni..
mak nak saman ko nyahhh! c u in courts!
lurve the butter nestum prawns anyway.. sdp banget!

Mimi said...

uikss catz dah balik?? best tak pi phuket.. skype laa! lama x borak :D

p-na mama oja said...

p-na penah mkn skali jer kt sungai wang plaza..

bozzobattousai said...

kerabu mangga ngan udang goreng...besttttt.....

NORA SAKURA said...

roy...
see u in courts mamoth!


wakkakakaka.cawanagn mana nak?

DrSam said...

nice interior and deco. thanks for sharing the info. lama dah tak jalan ke area sana.

Catz said...

hi NM,
yup..tuh metrowealth punya...tokeynya si david teo tokey pilem itu lah....

Catz said...

hi neezaref,
memang food situh sedap2.
k roy tu..u kenal ke?
long lost fren lah..
baru je jumpa semula.

Catz said...

pinkebaya..

c u in courts too.
lama kau tak pegi court memot ni...
cawangan mana kita nak jumpa2 nih?
cawangan kajang?..semenyih? kodiang?
kalau tenis court mak taule..kat seksyen 15 dekat2 NIOSH tuh..hikhik

Catz said...

MImi...
dah balik dahhh..
wehh.rindu dgn korang laaa....
lama tak sembang..
esoklah aku on skype..
lama gila aku tak ON skype tuuu.
rindu awisyyy!

Catz said...

mama oja..
sedap tak?...sama tak menunya?

Catz said...

bozzo..
aku hantu kerabu mangga...
sedap sgttt!!!!!! memang gred A..

Catz said...

noreh jonet,
jom...kita dating kat court memot!
hahhaha..
errr..belikan aku perabut yg vasssss oke!

Catz said...

Dr sam..
mmg nice deco..tenangg je mkn kat situ..

atty's said...

lama..dah..tk..g sini..

aku kenai..neeza tu..hehehehhe

Catz said...

hi atty,,
kenal ke neeza ni??

Linda Abdullah said...

Wow nampak macam sedap jer udang goreng nestum tuu? rangup.. nape tak curi rasepi nya dari david teo tuuu..

Wahidah said...

selalu gk dgr pesal this restoran...nk try la one day

Josh said...

I'd passed by this restaurant many times, tak pernah cuba. Now that I know it's nice, I shall try it out soon.

kikin_78 said...

bila balik kajang...slalu gak lalu depan restoran lemon nie...tapi blom tergerak ati nak try makan kat situ...hehehe

Catz said...

Linda,
memang sedap sgt..tapi mkn banyak2 muak...curik resepi...hiks...
aku rasa bahannya..butter, nestum, telur, udang, bwg putih, minyak,hiks

Catz said...

wahidahhh,
jommmm....makannn..nak try bwk catz..hikhik....mentel aku.

Catz said...

Josh...
try le..lepastuh buat review...chinese food oso have..

Catz said...

kikin..
try lah..lepas tuh buat review..ye...
(nak mkn ajak aku pon boleh gakk..heheh)