Friday, January 2, 2009

Perlu ke engkau buat tendangan penalty?

I was damn tired....
Balik dari menjana ekonomi Thai1and...
saja le menyinggah ke apartment aku kan...nak tgk pokok bunga aku yg mcm ala nyawa2 ikan..
kononnn...
kan..
masuk je....
ehm....
ewahhhhhhh....
ADA SAMBAL TUMIS ATAS MEJA???!!!!...which is baunyaaaa..mak oiii....
sapa punya tuuu?? sapa masak tuu?..SERAM tak??
ajaib dok????
nak makan?..dah la lapar...
takut...kot2 dah basi...karang padam plak aku...
lgpun..ada ke org mkn sambal mcm tuh je...?..kang double padam aku..

lepas tuh..tgk dapur...eh-ehh.....ku lihat beberapa plastik terbaring atas dapur.....ada yg terikat..
ada yg terbarai je...
aku pun..konon2 nak ngemas laaa..
nak ikat dan kemas plastik yg terbarai tu..


ANDDDDDD.........

eh...
ehhhhhhhhhhhhhhh......
apekah itewwwww??????
knp masa aku angkat plastik tuh..ada bunyik... kecingggg....kreettt!! ketinggg!..tingg...!!
bunyik kacaaaaa..
APA YANG PECAHHHHH???????


wowoowowoowowwo...

gelas kristal akuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!

hantuuuu!!!!!!

P-E-C-A-HHH!!!!


saitonnnn!!!


ok...ok..tarik napassss...tarik napasssssssssss...

(DAN KENAPA AKU LUPA TANGKAP GAMBAR BUKTIIII????!!!)..huh!!!


ok...aku dha buang dah punnnn...ewahhhh..


dan esoknya tu..
aku menginterview saksi di tempat kejadiann..

menurut saksi di tempat kejadian..ni aku copy bulat2 dari molots dia...oh ye..dia siap tunjuk gaya aksi iteww..

katanya...ada sekor mahluk tuh...membuat tendangan penalty ketika mahu mengutuk langsir aku yg katanya mcm lanagsir mak temahhh..ewahhh...siap ada aksi oke..hasilnya...dia telah menendang gelas kristal iteww..hingga pecahhh...ewahhh..
lepas tuh....kan..saksi suh buang barang bukti...yg pecah itew...tapi hairan...tidak pula di sorok... ye...saksi kata...sebab tuhan nak tunjuk....NI SAKSI YG CAKAP...mak copy bulat2...

kepada penendang penalty itu..itu gelas kristal asli ok....tapi kalau korang nak replace dgn hok luminarc mak tak perasan pun...dannn..mak tak perasan pun berapa jumlah gelas itu kalau korang sorok bahan bukti....
dan...kpd penendang penalty...ko jgn over boleh tak?? sebab...cara saksi itu membuat ulang tayang aksi ko sgt over oke.....eekkekekkekeke..mak ketawa guling2....er..saksi..ko mmg pelakon handalan..ekekeke

moral...ko kalau nak kritik langsir mak temah aku tuh...kaki ko jgn bergerak sekali boleh???


now....

pi kedai...carik gelas sebijik cam tuh..ok...
sebab now mak dah start mentel nak kira berapa gelas kat dapur mak..yer!
syohh...syohh..

(plis...not the Nilai 3 punya oke..aku sekeh karang)

22 comments:

CAHAYA said...

alor. takziah atas kehancuran gelas kristal itu. hamboiiii. dah penalty ke blom tukang kutuk tu?

Anak Jawa said...

ler, gelas kristal pecah. ingtkan gelas plastik td...

eh, jap. gelas kristal tuu harganya brapa hengget yer???

bozzobattousai said...

bozzo suka makan samal tumis ikan kembong ngna nasik putih..slurppppp.....

atty's said...

mengong tul org yg sdh pecahkan itu gelas..

knp dia tinggalkan bukti..ekekkee

anaiz said...

macam CSI plak yekk. hehe...

salam kenal..
jalan2 cari makan, terjumpa plak blog awak. meh tukau2 link jom?? anyway, saya pun suker makan. haha..!!

izan said...

catz,

kali ni buat perubahan, tukar kepada cawan plastik. gerenti jatuh tak pecah. boleh buat gawang lagi tuk sipenendang penalty tu...

salam kenal juga.....

NORA SAKURA said...

hakhakhak,...

ya amponnnnnnn....

eh..aku terbiat tendangan penalty tuh bukan sbb kutuk langsir ko ok..ekekekkeke.aku cuba terangkan kat Roy,kalo nak buat langsir,buat ceiling high...tuh nak nunjukkan ceiling high tuh camneee...tetiba...pianggggg..prangggggggg.....mak tak sorok bahan bukti ah...nak terus terang aja..ekekkekee...roy siap soh aku ganti nganb lurminac oke....ekekeekkekeeee..kan royyy!!

Catz said...

hi cahaya..

frust gak aku gelas tuh pecah..
mmg nak sekeh+penalty tukang pecahkan tuhh

Catz said...

hi anak jawa..
gelas plastik kalau baling dr atas klcc ke bawah pun tak pecah..tergolek2 je..

harga?..
tah..lupa...tp mahal le jugok....

Catz said...

hi bozo..

memang sedapp le sambal tumis...ko nih..lapar aku mlm2 nih

Catz said...

atty..
memang dia mengong..hahhahaha

Catz said...

hai anaiz..

salam perkenalan.
thanks sudi singgah...
saya dah link awak..

miow

Catz said...

hi izan..
haa..ko buat lawakkk..
mmg ...rasa pasnih kalau dia dtg umah i..i nak buh cawan plastikk je..
ekekkekekek....
salam perkenalan.

Catz said...

oit nora jonet..
luminarc?? TAK NAK!
eh..over ek ko nih..kalau berceriota siap angkat2 kaki ek??
ingat molots je yg over..kaki pun over ek??

makdara said...

sedihnya....kristal tu...pakai cawan plastik jerlah...ekekekeke....

neezareef said...

huhu..sedap gile kaki wat tendangan...meh aku lipat kaki dia nk koo..wahhahaa

pinkebaya said...

err...
hmmm..
huh...
as d prime witness i am speechless...
but tot trust me..
2 see the crystal break.. is tearing my heart enaf huhuhu

ampun x sempat selamatkan itu glass!

NORA SAKURA said...

roy..
sudahlah...drama pulakkkk...break yoru heart lah..apo lah..ko yg ketaw aover over golek golek kan!

baik ko ngaku ok.

Alaaaaaa...CATZS tuh..selori cawan kristal pon dia mampu beli maa... ekekekkekekekkek

Catz said...

ho mak dara,
apa khabar??
hiks.now nak pi beli caan plastik nih..hiks...

Catz said...

hi neezareef..
silakan ..sila lipat kaki nora jonet tuuu

Catz said...

pinkebaya.
ko toksah hipokrit ok dgn mak nih..break my heart lah...apa lah..toksah barlakon oke...ko pun subahat gelak2 kan...
ekekkekeke.
roy...baik ko sms nora jonet...kat mana nak ganti sedozen gelas mak tuhh..
hihkihkihk

Catz said...

oit nora jonet,

selori>..er..satu set tuh pun ehsan papa oke...mak takde peruntukannn..