Wednesday, January 28, 2009

CNY in Jogja

Selepas penat menelusuri malioboro..lapar..makan time...
went to legian garden restaurant..to have simple dinner..
restoran terletak di tingkat atas berhadapan dgn hotel ibis..ye..masih di malioboro area..
so dptlah mkn sambil menikmati pemandangan Malioboro yg sangat sesak dgn kenderaan, mobil, beca, andong walaupun hujann ketika itu...hari minggu kan..Liburan di jogja gitu..
Dinner yg ringkas...order soto, nasi goreng apatah, dan gado-gado. Nak mkn bakso tapi takde??
ohh...ok...

soto


gado-gado




makan sambil melihat pemandangan malioboro di waktu malam..bagus sekali. Dan yg extra bagusnya, actually di tingkat bawah ni ada lesehan (tempat makan), dan terdapat pemuzik jalanan stop kat situ main alat muzik..lagu sgt best....lagu tradisional..lagu moden campur-campur. So kami yg duk tingkat atas pun bleh enjoy sekali musik nya...bagus sekali gitu..


Lepas dinner, balik ke hotel,hujan..so decided to try beca... and that was damn cheap..knp aku ckp murah?..masa ni hujan..tak yah tahan depa dah offer2...so senang. dgn tgn penuh dgn brg soping, kamera etc...dan klako gila nak naik beca tuh..sib tak terpelanting hokey barang2 dan kamera aku..hihihi... (pak wibowo duk stand by je kat area hotel katanya nak bwk ke mana2 dinner etc.).tapi bukan lah jauh sgt dr hotel..so better jln kaki..enjoy the real angin jogja di malioboro dan try public transportnya...kannn...kan...cuma sayang aku tak dpt nak try makanan di pinggir-pinggir jalan itu...isk..hujannn..dan for beca..bayar 10 000 rupiah....murah!

sampai hotel..mak oi...bising nyaaa.....laaa..rupanya terdpt kumpulan tarian naga dan pemuziknya, singgah di hotel dan buat tarian di sini....wahhh..best...org pun ramai...so amik2 gambar sket ...tapi gambar tak lawa...




Then..balik ke bilik...org dr spa kot call...offer if need foot massage (and its free as complimentary for guest yg stay at Executive level).. macam tau2 je ek..org yg dtg ke jogja ini pastinya capek dan kaki sure sakit megukur jln malioboro...hehhehehhe

to be continued

2 comments:

anaiz said...

jelesnya. best la ada foot massage. jalan banyak-banyak pun no hal cam gini. hikhikhik..

Catz said...

anaiz...
sini spa2..urut2..murahhh..