Monday, January 26, 2009

Live from..


Langsung dari bumi Jogja...gue udah selamat sampai di Jogja...
waduhh..capek buk...
(aku boleh ckp jawa kat sini..hhahahha..)

and the good thing is..the hotel upgrade my room with same price....yuhuu!!

OH.....
so many things to see..to eat..

wut has gone into my stomach so far:

soto
gado-gado
es teller..
JCo (kehkehekehkehkeh..kehkeh)..kat sini pun beraturrr panjang oke nak beli donut... )
walau Jco itu asalnya dari Indonesia...kat sini org beraturrrr panjang jugakkk nak beli...hiks.

Gado-gado

wut funny was.....
semalam...aku kuar dari hotel..
pukul 3 ptg gitu...
dah print siap2 waktu solat bagai....so ikut je yg print dr internet tuh..
pukul 3 ptg...dekat2 hotel ni ada masjid...
tetiba...Allahuakbarrrr..Allahhhhuakbar!...
azan?..azan apa pukul 3 ptg (waktu joga...)
laaaa..ghopanya waktu asar daaaa...print kat internet kata Asar pukul 6.20 ptg..
salah print ke hapa nih...
sib lah tanya org..
ekekkekekek..

dan kul 4 pagi aku dah terjaga..
oh..sini Subuh masuk 4 lebih..(waktu local)...

haaa..sib tak salah lagi..

now kaki aku sakit...capek....

menelusuri malioboro..waduh..... aku jadik seorang jutawan yg boros...(feeling-feeling jutawan laaa...ekekekkekekekke)
batik..batik...batik......
Naik beca hujan2...di tutup plastik...hahahha..i wish i could photograph it...tapi nak buat camno..ujann ok..dgn tangan tak cukup..sebab terlebih beli sude...terkekekek2 duk dlm beca...

oh..now...i now how the LESEHAN look like...aaaaa????...erk..

TODAY...

going to borobodur...prambanan...city tour etc....



ok..
daaaaa...




12 comments:

PurPle said...

bila nak sampai liverpool ni...?

Wahidah said...

waduh2..sekejapan je dh smpai jogja....wah sgt la jeles..pi ngan saper kt sana ni..isk3....jogja ade kek lapis tak??? craving la sis...hehehe..

CAHAYA said...

berjalan je keje Catz ni. jeles la!

Linda Abdullah said...

Waduh buk, kok nya sudah sampai di jogjakarta.. wah..wah seronot nye..

anaiz said...

waduh-waduh..
catz kamu bisa jadi jutawa segera. emangnya sebutan wangnya juta2 sih.
lagi banyak la soppingnya ya..!!

Catz said...

purple,
tiketnya mana...cepat le pos...dah ready nak ke sana nii..dah pack baju nak ke Liverpool ni...tunggu tiket..ekekekkekkeke...

Catz said...

wahidah..jogja terkenal dgn 'bakpia'..sejenis kuih ...sini kek lapis..xde dengar pula..sini famous with bakpia..

Catz said...

cahaya..
awak pun rajin gak jalan kan...
jom...

Catz said...

Linda..
iye..ibu ini di jogja...sekarang ini..bagus sekali...makanan pun bagusss...hihihi

Catz said...

aanaiz,
catz mmg perasan jutawan kat sini..hahahhahahahah..perasannnnn..ekekke

syukur said...

Jogja memang best ..i tak pernah pergi lagi tapi waktu tgk gambar dalam blog Beruang Madu dan Crew hari tu.. terus simpan angan nak ke sana .
oooo buatlah sembahyang jamak ..

Catz said...

hi Pak syuk,

kabare?.waras?..hihih.
yup jogja sgt menarik dan best. saya pun ada baca blog beruang madu. tapi gambar2 blog catz takdelah meletop mcm gambar beruang madu. jogja ini sgt terkenal sbg Kota wisata dan Kota pelajar (kota pelancongan dan kota education)..ada more than 100 universitas di sini..doc syuk..u should visit jogja...sgt interesting!
the people..the food..the place...
must visit lah ye doc!