Friday, January 23, 2009

Nasik goreng sutun



(ni bukan entry makan..tapi tajuk kena menten...nama makanan..hahhaha..sukatik..)

smlm aku wat sandwich telur je...oh...smlm pi gym juge....and i burnt 402kcal....hikhikhik...
gigih nih.....so balik buat sandwich je...masak telur atas non-stick kuali leper (no oil)..belah roti burger tuh..buh atas pan gak..then..susun kobis dlm roti..boh sos sket..letak telur..kepit...mkn.
sude.

Dah 2 malam berturut aku tidur lambat....sebab?
gara-gara Nasi Goreng Sutun...
hahhah...cerita 'SUTUN'..
korang pernah tgk tak??
kalau pernah tgk sure taukan cerita mana....hikhikhik....
aku bukanlah purposely nak tgk..tapi tertengok..sebab dah TV tuh On depan aku kan...
ehm...sutun 1 kisah dia kat sekolah menengah..klako..masa dia naik moto dgn bapak dia..bapak dia ter-brek..dia ckp 'awww"..terus bapak dia luku kepala dia..ekekkeke
time ni le dia hari-hari bawak bekal nasi goreng sotong...tapi dia nih tak reti sebut sotong..so she/he pronouns it as 'sutun'..
dan disebabkan cerita itu jugaklah..now aku ngidam nasik goreng sotong...huhuhuhu....iskk...
at one time mmg aku pernah kemaruk mkn nasi goreng sotong...so mlm tadi rasa kemaruk tu dtg semula..eh...berbalik kpd 'sutun'
sutun 2 mlm tadik...cerita kisah dia masuk universiti...hahahha...
klako....segalanya pink...mak nak fengsan u ols....sampai baldi pun pink...hahahhah. Terkekek-kekek aku ketawa sorg2...selipar pink...tuala pink..baju...kecik...baju besar...berus gigi...cadar etc...semua pink....hahhaha....kretiplah pengarah cerita nih...
aku rasa..ni dah kali ke 3 kot...aku tgk..dulu tayang kat RTM..2 mlm nih kat astro ria...hikhiks..
tak jemu tgk cerita...klako pun iye....tu je lah...
eh korang faham ke motip entry aku ni?
tak paham buat2 paham..aku pun tak paham..hahhaahha..

6 comments:

adie-ishmael said...

aku teringat mamat tubuh ala-ala body builder dalam N3 aku dulu yang make up and grooming kereta dia penuh dengan segala-galanya color pink...adakah dia jugaaa...???hmmm...

atty's said...

dah byk kali tayang..tp aku lom pernah tgk lagi...huhuuhh..

CAHAYA said...

best la nasi goreng sotong. hehe. citer ape ni tajuk dia? nak tgk gak!

ateh... said...

hahahhaha.cite tu kan ...ade je kawan ateh donlod kan kat cni..cian dia tau..bapak dia suruh dia jaid keras tapi nak wat mcm mane kan..dah dia tu memang lembek.hihihi tngk la yg bersiri nye best gak.wah ateh mengajar catz lak.hihihihi

Wahidah said...

sutun eik???
tk pernah tgk la..
tp kalo dh sumer pink...
kalah pompuan tuh...adoiii

Linda Abdullah said...

Ohh cite mamat sutun tuu..au au au tlakor giler nyah...kekekee