Sunday, June 29, 2008

Dinner di dalam hutan bakau

Malam terakhir catz d Langkawi, rasa nak pi makan di Barn Thai. Ni sebab pernah tgk restoran ni dlm program Jalan-jalan Cari Makan di TV3 few weeks sebelum ke sini.
Nak rasa unique experience makan di dalam hutan bakau..hhehehe..Restoran terletak di Kg Belanga Pechah, Mukim Kisap. Ni menghala ke Tanjung Rhu, lebih kurang 15 km dr Pekan Kuah.

Ini adalah entrance ke Restoran ni..kena park kereta di sini, dan jalan kaki masuk ke dalam..sambil-sambil itu, nikmatilah pemandangan hutan paya bakau. Restoran ni idea oleh bekas PM, Tun Dr Mahathir. Di bina oleh YTL.


Pengunjung kena melalui jalan ni sejauh lebih kurang 450meter jauhnya sebelum sampai ke restoran. Pemandangan hutan bakau ni menyejukkan mata lah. Mula-mula catz nak pi malam. bila fikir balik, apa yg aku nak tgk kalau pegi dah gelap kan.so went there around 6.30pm, onthe way balik dr Tanjung Rhu.

Hehehhe..bergambar dulu dengan pokok bakau sebelum makan. 450 meter nih aku rasa jauh sgt..kehkehkeh..tu lah..never exercise..jalan sket dah penat. Tapi ada beberapa pangkin rehat boleh duduk kejap kalau penat. Aku sampai duk pikir, ada ke restoran kat ujung jln ni..tak nampakkk punn..


Ahh..dah sampai...


Cantik.... catz suka ambiance dan hiasan dalam restoran ni..siap ada sarang burung.


Kalau tgk review kat internet kata ada Jazz band, masa catz dtg takde lagi...awal kot lagi masa tu..Struktur bumbung ni betul-betul terletak atas meja catz..



steamed seabass/siakap with chilli and lemonseafood fried rice

The food..was oklah.. a bit pricey...in another words..mahal lah...expected lah dor this kind of nice place, but worth to try to feel different dining experience...

Haa..ni masa perjalanan balik..dah gelap. Masa ni pukul 7.45 mlm. Kalau dtg lepas kul 8, dan balik after 9..lagiii gelapp....hhehehe..takut...kalau pi ramai-ramai oklah..

8 comments:

NORA SAKURA said...

nyah..
5th ni datang lerrrrrrrrr..
haku masak sedap2x..

Catz said...

tgklah nanti...tak janji,,souvinier ko kat mak..

NORA SAKURA said...

ko datang august jer lah...
august aku nak buat BBQ .

syukur said...

uuuuu bestnya Barn Thai... unik tempatnya....mahal tak ?? suatu hari nak pegi jugaklah... sebab nampak begitu eksklusif...

NORA SAKURA said...

souvinier??
uhik uhik..
apa ek???apa ekk??...Tibi LCD 42" sony bravia keww??? wah wah wah wah

Catz said...

hi doc syukur..
pi lah ke sana..different ambiance..
(aku cam takde keje je kan..pi makan dlm hutan)..huuhuuhu..
bagi saya mahallll...the food yg i tunjuk kat kat entry tu..cost almost RM150.00..so mahallah..pdhal makan apa je pon..hiks...saja nak experience kelainan..

Catz said...

oit noreh..

ko sediakan mak nih tambang kapal terebang, mak sampai la ni jugak..dgn TV LCD (kecik punya...4 inci..)..hikssss.

eh..tak silap aku...adalah..something for ur new house..kweng..kweng..kweng...

NORA SAKURA said...

aaaaa...
ko nak soh mek pakai kanta menengok tibi besor kotak manciss??
kejiiiiiii...