Tuesday, June 24, 2008

Restoran Wan Thai, Kuah

On the second day, catz planned to have dinner at this restaurant. Search on the internet and the reviewers said this are one of the restoran at Kuah, Langkawi that u must try. Restoran terletak di Pekan Kuah, berhampiran denganderetan rumah kedai area BSN dan Kamdar.Restoran ini menghidangkan makanan Thai, sesuai dengan namanya.

So...jom makan.

Restoran Wan Thai

Suasana dan hiasan dalam restoran cantik. Catz suka...Jom tgk catz makan apa..

kerabu mangga

soft shell crab fried with black pepper and garlic

sotong masak cili (pedass!!)

tomyam ghai (tomyam campur)

mix vege Thai style


Overall, the food was great, cuma sotong tu dan kerabu mangga sangat pedas..helpp..aku tergigit cili api. Soft shells crab tuh sgt sedap..catz bagi A+, sayur sedap dan tomyam itu pun best.
Service pun cepat. Waitress pun sgt efisyen, asyik tanya je samada nak nasi tambah..hehe..
(no nasi tambah okeyy..I tgh diet...huhuhu..).
Harga makanan juga agak berpatutan mengikut saiz hidangan kecil atau besar. So kalau ke Langkawi, cubalah makan di sini. Worth to try.

5 comments:

NORA SAKURA said...

banyak nyaaa makan..ini pon toyol jugak kewww yang makan..cuba tolong jelassss kan..

btw,ko kutip kerang2x kat pantai ek?orang cakap kan,nanti toyol laut ikut ko balik Bangi..mak serammmm..

Catz said...

yer..i memangggggg bela toyollll..
tuh yg makan banyak...mlm ni mak nak suh toyol-toyol mak pi rompak stesen minyak..bukan rompak duit tawww..tapi rompak minyak petrol..mak dah sedia tangki besar kat umah mak nehhh...lagi besar dari kolam indah water...

aku mana ada kutip kerang...tuh mak tgh jiwang main tulis2 atas pasir...
tah sapa snap photo mak..

syukur said...

apsal kalau i jalan jalan tak pernah jumpa tempat tempat menarik makanan cam ni... ?? mesti nak pergi langkawi nanti.

Catz said...

hi doc...
catz suka makan..so before ke langkawi catz dah buat research (cewaaahhh) tempat2 makan yg katanya best lah di sana.. sebelum2 ni,pernah ke langkawi, tapi catz takde survey..cuma lately suka survey tmpt makan kalau pi mana2...
cubalahhhh...

Anonymous said...

ada steamboat tak?