Tuesday, June 24, 2008

Edisi paksa: Mari shopping dengan Cik Kiah


Ini edisi paksa...catz tlh dipaksa oleh perempuan kuat shopping ni utk wat entry pasal shopping di langkawi..erk...ehm..catz malu le sebenarnya nak cerita pasal shopping nih..macam cik Kiah sgt lah..
tapi..catz mengaku ok..catz mmg byk shopping masa pi sana (dah pi byk kali ponnn asyiklah gatai nak shopping)..tah hapa-hapa kan...

So dari 1st day, sampai-sampai je lepas check in hotel. lepak2 sat terus pi shopping kat shopping complex.
so aku rasa perempuan tak normal je yg dtg sini lenggang kangkung tak nak beli apa-apa..huhuhu..( so aku ni kategori sgt normal lah kannn...). Kat langkawi ni banyak tempat nak buang duit ni@shopping. Dah nama pulau bebas cukai, so apa2 pun lebih murah lah....Langkawi Parade, Langkawi Mall etc...lupalah apa nama..
erk..sampai le senja..i got new shoes, jeans, baju, minyak wangi etc..cergass gitu..

Hari kedua..pagi pi oriental Village..u ols ingat cik kiah ni pi naik cable car?..oh tidakkksss... mak dah naik akhir tahun lepas, mak ketakutan okey...taubat nasoha aku nak naik cable car lagi..no more cable car ride. Mula-mula fikir nak naik lagi dan snap-snap photo.tapi kalau dah cik Kiah kaku jek duk dlm gondola tuh...cuba ko pikir camana cik kiah ni nak snap photo?? Harus aku kejung kat situ..
so activity catz masa kat situ amik-amik gambar pemandangan etc...dan shopping...hahhaaha..eh kat situ pun boleh shop lah..ekekkeke...kan byk kedai-kedai kat situ..

Balik dr oriental village, pi ke Beras Terbakar. kat situ shopping gak before ke Chenang.
Then cik kiah merelakan diri masuk ke under water world..erk..kata ada promosi..rupanya utk org yg keje kat langkawi dan warga langkawi jek yg bayar RM10.00. Ciss..tertipu aku rasa..so i have to pay RM28.00 for tix..so sekali lagi aku terpaksa gaklah tgk theater 3D CT Nourella..huhuhu..so after that..shopping lah kat kompleks bebas cukai tuh..meriahnya cik kiah nih..
Then balik hotel..
Ptg..beli coklat kat kedai Hj Ismail...situ lebih murah compare tempat lain. Beli sikit jek..


Hari ketiga..pagi ke Makam Mahsuri..then pi makan kat Jom Ikan Bakar. Balik hotel, solat etc...
then shopping kat Idaman Suri. Kalau nak beli pinggan mangkuk ramai yg prefer ke sini. Banyak choice dan harga lebih murah katanya. Tapi ada yg suka Ke Haji Ismail Group juga..terpulang masing-masing lah..kat Idaman suri catz beli coklat juga..malas lah nak ke sana sini..beli je lah..

Activity pack sgt (kononnn sgt)..hahaha..i stay at executive suite and entitle for many things that hotel offered including free snacks and drinks (5pm -7pm) everyday but never got time lah nak pi tea time kat coffee house..
huhuhu...bz sgt kononnya...heks..mak rela tak makan taww...(again..i 'm on diet)..wakakakka

Ni gambar sebahagian dr coklat yg ku beli..huhuhu


Ni few items yg dibeli..malulah nak tunjuk semua benda..ada byk lagi benda lain yg malas nak letak kat sini...cik kiah sgt lah kan...
And berdasarkan pencapaian ini, catz telah kena bayar excess baggage fee..sighh... dan jumlah yg ku bayar bleh dpt satu set pinggan mahal.. ehm..nangesss kejap..
and even the driver airpot limo tuh masa nak masukkan beg dlm kereta ckp beg aku 'berratttttttnyaaaaa"... sure dia ingat aku angkut batu kots...hiks.
p/s: Mimi..gambar henbeg tuh nanti lah aku letak yer...

4 comments:

DBI said...

diet lah sangat kannnn..cokelat sebakul beli..nak buat hiasan ker??...hahahaha

Catz said...

haa..maluuu...coklat tuh bukan i mkan tauuu..hihihi..(rasa nak menyorok dlm peti ais makan coklat tuh..hihihi).
ala dbi...i makan sikit je taww..

syukur said...

catz.. tak nak buat kenduri coklat ker??? jemputlah orang kat sini..he he..anyway..cable car digunung matcincang tu memang ngeri..phobia..memang i tak nak naik lagi...gayatttttttt.

Catz said...

hi doc syukur,

kenduri ceklat??..ehhhhh..kata diettt...kenduri brokoli nakk?? coklat tuh dah tinggal sikit lahh...
( aku duk diam2 dlm peti ais makannnn..huhuhuhu)..
cable car??..hhahahha..catz dah ketakutan..tak nak naik lagiii..tak nakkkkk....masa naik tuh kan...aku duk kaku takleh snap photo..ngeriii..
gayat lahhh (pdhal masa nak naik excited bukan main lagikk)...
hehehhehe...gayattt...taubatt...
(tp kalau ada org nak kasi i duit sejuta dlm USD, i naik lagik kot...err.cash ok..)