Monday, June 23, 2008

Wonderland seafood, Langkawi

Catz surf internet for few makan places in Langkawi dan baca review about this makan place called 'Wonderland". It's located at Kuah Town area and very easy to find. The reviewer said that this seafood restaurant has a great food, cheap/ reasonable price and the service is very fast. So i decided to give a try..why not kan..aku hantu seafood lah jugak..orait.

Nak ke sini senang je. Dari Pekan Kuah, amik hala ke Hotel Bella Vista. Terdapat deretan gerai-gerai dan restoran seafood. Kedai ni yang hujung sekali. Catz tanya receptionist kat hotel and Catz drive tak sesat langsung.Aku ni kalau makan lajuuu je kan...hehhehe

Boleh pilih utk makan dalam kedai or luar kedai. Catz duk kat luar. Catz wonder gak how fast agaknya service mereka...and true enough, sekejap je food dah sampai..bab ni mmg catz puji habis. Waiter/waitress nya sgt ramah, prihatin..
So tgk apa yg catz makan ok..(order beberapa item je...aku kan tengah diet..kweng-kweng-kweng..hahahha)

Kam Heong crab

oyster fried with egg (mcm telur dadar biasa kann???)

Udang lipan dried chilli

Tomyam udang

Nasi goreng


The food was great. Kita boleh pilih saiz hidangan mengikut jumlah berapa byk nak makan. Contohnya, mcm oyster fried with egg tu ada 3 saiz, kecil RM8, Medium RM12.00 dan Large RM15 kot..lupalah. Kat menu dah siap harga so boleh budget berapa u all nak spend. Bagi catz harga agak berpatutan dengan kualiti dan servicenya.
Ketam tu memang sedap gila. Udang lipan tuh pun..erk..makan panas-panas..aahhh..pengsan kejap. Oyster tu bagi catz tawar sket but oklah..coz yg lain dah ada yg pedas sikit. Masakannya style thai+cina kots. So tak pedas sgt pun...
Tomyam udang tuh pun sedap dan saiz udang pun besar juga.
Bagi catz sedaplah...kalau tak takkan ramai gila org makan kat sini. Ramai juga pelancong asing yg dtg makan di sini. Catz dtg agak awal about 8.00 pm lah. Catz baca kat review tuh dia ckp kalau dtg lambat time org dah ramai, kdg kena beratur sebab tak dapat meja. Masa catz nak balik org dah ramai sgt dah. Overall memang best tempat ni. Cubalah..worth to try.

10 comments:

syukur said...

banyak tu makanan ... inikah yang dipanggil berdiet??? tapi kalau makan dekat utara ni memang tak dinafikan sedap dan murah... sebab tu rindunya kampung halaman... nanti pergi langkawi nak try lah..mesti

Catz said...

yer..inilah yg dipanggil 'program diet ala catz'.wakakakkaa..eheks..seploh tahun belum tentu kurus..ekekkeke.
memang best lah ek makan seafood kat utara nih..u org utara sure biasa dah dgn langkawi..catz sesekali pi and dah jatuh cinta dgn langkawi lah..and this time round mmg betul2 jalan2 cari makan temanya...
rasa nak stay terus di Langkawi..ehehhe..sure masa tuh catz dah tak heran dgn pinggan mangkuk murah dan jugak coklat....ekekkeeke..

p/s: ayat you yg pertama tu menusuk kalbu lah..insap sekejap..ehm..nak diet balik betul-betullah..
wish me luck eh..

syukur said...

good luck...in your diet.... waaaa adakah dah terkena panggilan pulau ni?? sampai tak nak balik.. ha ha

Catz said...

thanks doc...
errr... u buleh jadik consultant program kurus ke??
yer..pulau itu now dah panggil-panggil catz nih...
now tgh survey tix dan hotel..huhuhuhu...langkawi lagiii...
a perfect place for vacation..nheggeeeegegeg

Wahidah said...

hurm..love to visit ur blog catz...penuh ngan resipi n pic food..make me starving la..hahaha..

anyway..catz amik course masak2 ni ker ( pergh ayat kampung gle)..huhuhu

Catz said...

hi wahidah..

thanks for visiting my blog...
i love food wahidah..thats why i mostly blog about food..

saya tak pernah amik course masak-masak.masak style campak-campak jek...kalau kek tuh tgk resepi..tu jek...hehhehe..

u pon suka makan kan...hehehhe]

catz.

Faris said...

Nur,
Banyak makanan tuuu...
Hg pi Langkawi soghang ka?, atau rombongan 10 oghang?? He he :-)

Ketam lagi, nasik gogheng...bagi org telioq ja pagi2 ni.

- AF -

NORA SAKURA said...

banyaknya food..
toyol jugak ker yang makan itteww ek...??ekk?..ekk???

Catz said...

hi AF..
i bukan pi rombongan cik Kiah okeeyy..
huhuhu...makanan mmg banyak..sesekali mai utara syok makan...
err..sila jemput makan..

Catz said...

hi nora sakura...
ko nak???...isk buat apa nak bagi toyol makan...rugi..aii le makannnn..