Saturday, June 21, 2008

I need a foot massage..

Help...
kaki sakit..from day one...terpaksa menyalahkan selipar yg kupakai and terpaksa beli sandal lain.
Pun sakit juga....
So regarding to this kaki problem...it reminds me to my objective being on this island.
I have to relax..pampered myself with all the spa thingy, get pedicure and manicure session, massage etc..theraphy otak or apa-apa je lah..
And i almost call the spa to make an appoinment, when my heart said... that things can waitlah...pegi shoping sana instead of pi belek-belek kuku kaki dan tangan. Huhuhu..so..i think twice..anddd..spa..u can wait some other time lah ek...
So..my activity here is..makan..makan..shopping..pi must visit place then makan...makan..shopping.
And now i got headache pulak... thinking..how to sumbat everything that i bought macam org tak sedar diri tu ke dalam suitcase ituh?? Mak terkesima sebentar...
Anddd...
I even visit several courier office to ask their help and i dont mind to pay lah as long everything ikut aku balik...and they said..they can't coz benda yg ku beli itu barang-barang bercukai and barang kaca. And Pos Laju people said, kami tak boleh hantar barang kaca. Takut pecah. Erkk... and they said..certain benda yg aku beli mmg tidak boleh dipos. Ada yg dikenakan cukai etc.. so i asked.." how much the tax??" they said 30% of the price amount. And i said.. i dont mind to pay. and i went to DHL, they said that Pos Laju ada link with custom..so u can manage everything"..
And still, Pos laju people (national Courier katanya) said kenot etc..etc..etc... in SIMPLE WORDS.. " Kami tak nak bertanggungjawab kalau pecah and uruskan the tax etc"...sighhh..

Baru aku tau rupanya ada benda-benda dalam donia ni yg tak boleh dipos atau di courier..hello..aku bukan nak pos dadah okkeyyy...so my teori that beli je hapa nak beli and courier jek semua benda dah salah rupanya..napa aku tak tau ek benda-benda macam ni??

so....it is a sign that i must stop my shopping activity...so tomorrow i have to be cik Kiah lah.. bawak everything with me and i hope no extra charge for excess baggage.. wutever.
Adoiii..sakit kaki...
And aku terpaksa jugak merenung barang-barang di sudut bilik ni..how angkut them tomorrow..
I wish i can be Doraemon..where everything can keep in one pocket..ngehngehngheee..

So now..nak buat apa ni?? Nak pi spa ke coz mak tak boleh nak shop lagikkkk... duhhh...ke tidor jek?..
or pegi ke pantai amik gambar matahari terbenam???

ohh...i need a foot massage ahh..

3 comments:

Faris said...

Nur, perhaps you are feeling the first symptoms of gout, the "rich man's disease". Although gout tends to affect men more than women, you need to check your uric acid just to make sure your eating lifestyle :-) isn't affecting your well-being.

- AF -

Catz said...

hi AF..

hah?..'gout'???? oh Nooooooooooooooo!!!
habislah akuuu....oh..i tak rasa gout kot..but i better check...erkk..takut...takuttt!!!
ketakutannnnn....

Bubblie_Freezey said...

Welcome;



Please visit my website at;

http://wanbubblie87.webs.com/



Jika berminat, sila EMEL saya di wanbubblie87@gmail.com



~~~TERIMA KASIH~~~