Monday, June 9, 2008

I'm falling in love..and yes!...I am so nervous..


Ehm..dont know to desribe my feelings right now..
It happened since this few weeks. Anddd..then.. yeaa... Catz in love..
I am soooo in love...uwahhh..(terlebey sudahh)..perasaan bercinta tu mmg best.
and i met my love on saturday..before this, just admire dari jauh..intai-intai..meeting online.
ehmm....kalau dah suka (nampak kelibat kat online pun dah senyum-senyum sorang depan PC..) sgt sewel kan..??

huhuhu...


ehm..

mula-mula aku confuse nak yg mana..ye lah..dua-dua mengancam, menawan, memikat. Aku sgt keliru okey..
Nampak gaya nak kena sembahyang istiharah kot kan...mintak petunjuk dari Allah.. yelah..dia akan bersama aku utk tempoh yg lama. Mestilah aku kena pilih. Nak sehidup semati taww. Kena lah memilih..kan. Kenapa kena pilih?? Eh..aku bukan nak beli bawang ok. (tapi aku kalau beli bawang pun pilih2 gak..very makcik kan.)
Dia akan ikut aku kemana-mana, pi makan, pi travel. Tidor pun lah. Sebantal.huhuhuhu. Yang paling penting 'dia' tak akan menyusahkan aku. Dia mesti menyenangkan aku..senang layan.

Tak mengada-ngada.


TK: which one ?..this or that one?
me: (aku kena semayang istiharah dulu ke??)
TK: dua-dua bagus ..bla..beza..kecepatan..bla..bla..bla...beza 1.5 saat...bla..bla..
me: hem??? getting nervous niiii..
TK: u fikir..this one..bla..bla..bla, that one bla..bla..bla..
me: (oh aku makin nervous)..helppp!
TK:single...lens..dual ..lens...

me: apa benda tu?

TK: single..ens..wide angle... ISO, RAW,..bla..bla...

me: oh..my...(apakah menatang iteww)

TK: bla..bla...aperture, shutter..sensitivity, light...bla..bla...flash mode..bla..bla..lens..mode..
me: so complicated?
TK: learn tru experience lah..bla..bla...again...metering, mode..sensor, filter..light...bla..apa nii??.(oil/water filter aku tau le)
me:hello encik...can u show me how to operate this ah??? andddd..apa benda wide angle tu semua?
TK: (pompuan ni gila ke apa??..aku dah terangkan cam nak rak.but she looks blank..)
very easy..ktik..ktik...ktik...tet..tet...tet..
me: ulang semula...i tak dpt ah.
TK: (she dont know anything about this ahh...die youu lah). Macam niii....bla..bla..
(and he hand me over the 'thing'...and let me membelai dan mencuba-cuba nya...ye lah..sebelum dia ikut aku balikkkk..kena cuba2 dulu..kena rasa2 dulu, kena ramas-ramas dulu..ala2 beramas mesra la..)
me: ehm..i'm getting nervous...but i've decided...i want this.


kay u ols... meet my love...



berdebar-debar la..



This is my love .chenta hati ku yg terbaru....SLR e 510

now..aku blank..tak reti guna...belasah je lah ek..
ehm...yg aku tau..it is a very complicated system..ni yg lemah ni dgn cinta hati aku ni...susah nak layan le..

yes..i'm a beginner...but.i don't know how to begin at all..help!

ada sapa-sapa nak ajar aku tak??? hihiihihi..


*TK = tokey kedai.

23 comments:

Saira said...

Hahaha.. Congratulation n good luck yer darling.. Sudah tak larat aku mendengar kisah cinta hati ko ni dan sungguh terseksa aku menunggu ko menoture tokey kedai itu.. hihihi..

Nanti kalau i nak gi concert.. ermmm.. pinjam ek. HAHAHA..

Catz said...

thanks darlinggg...
i sungguh teruja gitewww...
ehm..ko nak pi concert apa?..david cook ke???
nak pinjammm...bulehh..
eh..but u also have new chenta hati kannnn mekkk ..kan..????

Saira said...

Ape chenta hati? I ni tak perlu cinta2 tau.. Kalau i nak jiwang bukan ngan camera k.. Hihihi.. It's something else.. hikss..

NORA SAKURA said...

eh nyettttttt...

ni sama dgn gua punyaaa aaa!!!
sabooooo jer aku!!!!

ko beli tak protector..dry cab bagai tuh?kalo tak beli,berkulat lense ko nantik.

Catz said...

saira,
abeh ko jiwang dgn apa?? hopefully bukan dgn botol (ni sebab teringat peristiwa ada org tuh beriya2 nak bergambar dgn botol sos kat nandos..hahahhaha), jahatnya otak akuwwwww..

Catz said...

eh noreh?..
ko pakai olympus kewwww..
aku serius tak hengat ko pakai model dan brand apa.,,hoo..
dry cab?..takde pun di suggest?>.
ko punya single lens ke dual mek??

Saira said...

catz.. gulp.. Apakah inti otak ko ini? Sungguh kureng sekali.. Malahan sungguh tidak kufahami apa yang ingin engkau sampaikan.. Catz.. bertaubatlah..

Catz said...

otak???..inti?..otak i bukan karipap taw..ada inti2 pulak..tak pelah..tak paham pun tak pe..otak ko suci lagiii..hihihiihih..
yer..mak nak pi bertaubat lah niii...
hiks..

NORA SAKURA said...

mek?
apa soalan ni mek?
dah DSLR ...digital single-lense reflex camera..
lagiiiiiiiiiiiiii ko tanya aku single ke dual?
**mengucap...**pengsan 5 menet.

Catz said...

apa2lah nyahhh..mak pon tak berapa faham...keskeksek..dan aku pun tak pasti ko faham ke idak soklan aku...hahaha
ko dah pandai ke guna ko punya?..jom nnati balik kg kita pi mana2 buat photo shot..nak mek?

Catz said...

maksud aku..single lens ke twin lens ..tu leh mekk..

Zuhaini said...

oh.. inilah chenta hati nya.. mahal tak..? saya bab2 fotografi ni lemah sket..
da khatam manualnya..? macam kamera jenis yg leh buat mcm2 je..
hihi.. selamat mengoperate!

Catz said...

hi zuhaini..
comel baby tu..
bagi saya mahal jugaklah..saya ni minat fotografi, tapi tak reti lagi nak guna..hahaha..belum katam pun..
hiks...

thanks for visiting my blog...
enjoy reading ya..

Mimi said...

catz nnt senang2 lehla dtg sini amik gamba kitowg.. kat sini ramai model kwang kwang kwangg..

Catz said...

mimi,
boleh jerr..
kalau aku nak wat photo shoot aku kabo kat korang pakai cun2 sket..hahhaha

Faris said...

Comelnya shinte hati u yg baru..
Aku jeLESSSSSSssss....huwaaa...huwaaa...

Bilalah nak dapat Nikon D80 aku ni... :-p

Err..yg ex u tu, you gantong ke? ;-)

-AF-

Catz said...

hi abg faris...
jgn jeles okeyyy..i only can afford this olympus..and uuu..kalau dpt Nikon D80 you tu i yg jeles tau dakkkk...hhhuuuhu..
tapi oklah..for me..as a beginner nih..

ex i tuh?? nak gantung..tapi dia duk mengekor jugak i kemana-mana..erpaksa bawak gak lah..anddd yg tuh utk i seludup kemana2 tmpt yg not allowed camera..hahahaha..

Beruang Madu said...

CATZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ........WELKEM TO THE KELAB!!!

Hahahah kalau ko nak belajar apa kata lepas 16hb nanti masa kitorang balik dari Penang, ko buat makan makan dan kitorang datang and ajar cara pakai... tu kat Nando pakai ni kan?? tapi kurang sharp lah... nanti Dr Shah ajar... masak yer...

Nak tak?? Kalau nak ko email no hp kat aku... kalau takder maknanya ko tanak lah... good luck... the best guru for this Olympus is Malim Kundang... he is great... but Dr Shah is not bad... his pic banyak yg excellent kan

Catz said...

hi abg bear..tengkiu...tengkiu..
so sama2lah kita se kelab...hahhaha..
aku dah terjebak..

wah..cikgu dah menyerah diri..best ni..hikhikhik..
apa2 nnati aku e-mail.
tapi lepas 16 aku takde lah..pi utara pulakss...hehhehe

kat nandos tuh still pakai ex aku tu lah..cinta hati ni belum wujud lagi masa tu..lepas makan nandos tu baru pegi beli..hehhehe
anyway...tengkiu..
gambar u ols semua mmg cantik2 dahh..aku jeles.

syukur said...

congrats for having the dslr tu... memang shah pandai manipulate olympus punya camera. walaupun mine is nikon pun still tanya dia kalau tak faham.
Samalah mula mula beli dulu.. total blank. tetapi lama lama uuuu cuba nak mengalahkan tok guru.. ha ha

Catz said...

thank u doc syukur. ohh..u punya Nikon eh...ehm..tentu dan teror kan...i ni baru je terjebak..hhaha..satu hapa pun tak reti...mmg nak kena carik tok guru ni..untung lah u ols ada shah.
i baru je nak belajar..

Hamdi said...

Huhuhu. Malu je. Jawapan soalan di comment yg sebelum ni dah terjawab. He he he. Baru je lagi beli DSLR. Sapa org yg menghasut you? Macam si Syukur tu aku yg hasut dia.... ha haha

Catz said...

yang hasuttt?>.yg hasut u ols lahhh...buh gambar cantek2 dlm blogg..i jeles okeyyy...