Wednesday, June 25, 2008

Susahnya nak start....jomlah makan brokoli

Ehm....actually entry jalan-jalan cari makan katLangkawi belum habis lagi...tapiii...setelah berakhirnya short trip ke sana, nampaknya, kena get back to my normal routine and my diet plan.
After 4 days..opss..5 days with 'real food', i have difficulty to get back to my diet menu. erghhh..
asyik rasa lapar walau dah 3 kali consume my 'air rumput'. I supposed to be kenyang with only that, but my body slightly me reject nya. I feel dizzy (ngada2 kannn)...asyik rasa lapar..andd...pukul 3 i asked my clerk.." eh u ols ada sekut takkkk?....laparrr"..and they korek-korek, jumpa 3 biskut and i ate it like setahun tak makan...erghh.......now i understand mimi, saira and purp's problem regarding lapar and pening problem when started consume 'air
rumput itu'.. susahnya nak start semula...!! Helppp!!

No! i cant be like this...i must be strong and determine with what i want....nak kurus..nak kurus...nak selimmm...nak selimmmm..nak selimmmmmmm......selimmm...No rice! No Oil/fat! No sugar!
so..i must start my healthy food immediately!!..so i choose BROKOLI!!!!

so..this is what i prepared for dinner last nite..


brokoli wit baby corn

anddd..i brought brokoli to ofis jugak incase kebuluran berlaku...so pagi tadi gigih aku rebus brokoli (menyebbakan ku tak cukup masa utk mandi...tapi aku mandi jugaklah....kartun style) ...huhhuhuhu....ni bekal ke ofis for today..

Hem..sedapnya brokoli...sedapnya...(kalau makan sepinggan boleh gemuk ke?...Tolong jawabb!!)
And katanya brokoli bagus utk flatten ur tummy..camana mekanisma nya tak tau lah...tapi kalau makan je perut mak terus kempis rata, mak rela jadi arnab tawww...sekali hadap 5 kilo brokoli...huhuhhu..jomlah makan brokoli...

5 comments:

Mimi said...

betulke makan broccoli leh flatten tummy nie???

kalau betul bak meh sini sepinggan dua, hari-hari makan broccoli pun aku sanggup..

Catz said...

yer..menurut doc syukur..kalau diet and nak pempiskan pewut..mkan lah brokoli..dia pun mkan dia ckp...

ko kalau nak makan..sendrik masak...sanggup ke nak mai umah aku amik?..errr...boleh gak ek...aku masak then charge ko mahal-mahal..now semua mahal..minyak petrol mahal..kos aku nak pi beli brokoli tuh jadik mahal lah kan..sepinggan RM49.90, okeyy...nak order? baby corn tuh aku bagi free..hiks.

syukur said...

yeeeezaaaa .. it is true..it is an abs diet... banyakkan makan brokoli ..juga banyak vitamin.. i like...

Catz said...

hi doc...okeyyy..esok saya akan bawak bekal brokoli ke opis...
harap2 manjadi lah diet ini..

sierrauniform said...

kak catz..hari2 makan brokoli sanggup kerrr?uoohh...kalo sue tak sanggup..sedihnyerr(tak mo jadi arnab:P)