Saturday, June 14, 2008

Grilled fish and steamed vege

Hem..spent my weekend at my place.
Plan to meet my old friend at my place, but cancelled last minutes. I didnt met her for almost 4 years. Next time le kots.

So..this weekend i just do normal routine..clean the apt.penat weh...vacum, mop etc...siram pokok bunga lagiii (haa...aku tak taulah panjang ke tidak umur pokok tuh, coz aku dah tak siram for 4 days..nampak lesu jek..daun pun makin sikit...ehm..ni pokok yg mak catz bagi last month..nampak camm dah nakkk....errr..errr..hopefully tak lah..).


Breakfast dgn 'air rumput'....dan lunch nak makan apa ek?? Rasa tak nak makan, tapi sebab ptg nak keluar, kena makan juga..kalau tidak harus aku buang duit makan bukan-bukan karang..mentel je tekak ku ini...ehm...tgk dlm fridge ada dori fish fillet and vege. So why not go for healthy meal..so i decided to cook simple one...tadaaa...


fish and vege

Bahan-bahan:

fillet ikan dori - perap dgn lemon, buh garam sket dan lada hitam.
sayur-sayur: karot brokoli dan bunga kobis.

Cara-cara:

Kukus sayur.
Grilled fish. Nak kukus pun boleh jugakk le..
Susun ikan dan sayur atas pinggan.
Masa hidang perah lemon.
Kalau nak makan dgn sos cili pon boleh kalau nak rasa pedas sket ke kan.
Malas le nak buat sos.
Terus makan ..ehm..sedapnya rasa ikan ni, catz memang suka ikan ni...miowww..mioww..





2 comments:

syukur said...

wow cukup suka kalau healthy food... kalau fillet ikan lain boleh ker??

Catz said...

fillet ikan lain bolehh..tak kisah ikan apa2..tapi filet dori ni senang...dah siap2 macam tuh..tinggai campak atas pan jekk..hehehhe...rasa pun sedap, tak hanyir..goes well dgn sayur2 etc...berkhasiat gituhhh.
Now i'm trying to change my eating habit..try to have the healthy one..sayur+ ikan.