Thursday, June 5, 2008

Village View

The entrancecantik..kan?

Ha..semalam..had early dinner with cik saira. Kemana?..Village View..
Restoran ni ada dua cawangan. Yang catz pi ni just opened 3 weeks ago.. saja nak try the food etc.
Nice place to eat lah..sgt convinient dan nice ambiance. Sambiul makan bleh tgk ikan berenang-renang. Terletak di Jalan Reko menghala ke Kajang, kalau dari UKM, terletak sebelah kiri sebelum Hentian Kajang.
jom tgk kami makan apa..

Ladprik talapia..sedap ..i bagi markah A+

kerang bakar

mix vege..biasa je

udang+sotong goreng tepung...tapi sebenarnya cuma bersalut bread crumb saja..catz dan Saira bagi D- je.

Catz sgt gemar ikan air tawar, so saja nak try the Talapia. Catz sgt suka talapia. Wah..giant talapia..besar, dan di masak sgt sedappppp..hingga menjilat pinggan le..

Betul tak catz ckp?..Eh...mana kepala, tulang dan ekor serta segala sirip ikan?..adakah...???...siapakah yg makan ni..kucing ke org ni?..dgn segala kepala semua lesap..huhuhu..


Keseluruhan oklah..hilang jugaklah rasa mengidam aku nak makan kerang bakar..hiks, walau sos kerang tu out..
Harga pun berpatutan jugak lah...


Saira yg ceria dan kenyang..ni muka ceria sebelum tau harga minyak naik taww..

Cik Kiah yg juga gembira..sebelum hampir pengsan dgn berita petrol naik harga


Kelakar jugaklah..tgh duk sedap makan tetiba abah Saira call..apa lagi..berita minyak naik harga..huwaaa....napa aku and saira mcm tak tau apa..and saira terus le call sana sini to confirm the news...tapi bila catz balik..lalu kat stesen minyak yg sgt jam dan meriahhhh..haaa..betulah tu....berduyun2 org isi minyak...hiks..catz kalau isi penuh semalam then bleh tahan petrol tu setahun...nak jugak join beratur memeriahkan suasana stesen minyak tuh..hiks..


*Ni mungkin my last makan-makan session after work with Saira..sobss...sobsss...sedeyy..

6 comments:

Shah said...

Ada cawangan lain restoran ni? That talapia memang nampak sodappp... Mesti tukang masak dari branch Bangi tu dah tukar ke sini that's why sana dah tak sedap...

Catz said...

yer doc shah. Cawangan ni baru buka. saja nak try coz village view yg u pegi dgn abg bear tu, mmg tak sedap pun..mmg dari dulu tak sedap.

Yang ni terletak di jln reko kajang, berhampiran bagi juga..cara nak pi, if u exit tol bangi, u amik hala ke UKM. Bila sampai trafic light depan UKM, amik kiri, hala ke kajang. dlm 3 km gitu kot dari situ. Tak jauh dr UKM pun..betul2 sebelum hentian kajang.

Food nya sama je menunya..style pun sama..lebih kurang gitu..tapi bagi saya, restoran yg besarrr dan cantikk..food, pinggan, presentation nya kureng..
cawangan yg ni lebih besar dari yg di Bangi.

Mimi said...

yang mana lagi besh catz? yg ni ke yg lama punya? dedua sama je jarak frm my hse.. tapi kerang bakar still yg shell tu paling sodap eh?!

Beruang Madu aka Honey Bear said...

alaaaaaaaaaaaaaaa..... ada yg lain rupanya... agaknya ni lah dia tempat nya yg diorang cakap sedap sedap tu... yg kita makna tu kejissssssssssss sangat!!!!

Catz said...

yer mimi..yg kat shell tu mmg takleh lawannnnn!!
yang mana best..?
ehm..aku rasa yg baru ni kot...
tapi kan..personally lah kan...bagi aku dua-dua kedai tuh makanan dia tak mencapai standard tmpt makan yg besar, cantik dan nampak cozy.
Food presentation out lah..cara masak sayur agak out, sos pencicah tukan tasteless..cara membakar kerang/ sotong pun tak best..kureng..
pinggan pun tak cantik...aku suggest depa pakai pinggan mamgkuk plain putih, baru nampak kelas..

Catz said...

hi abg bear..
marah beno ko kat kedai satu lagi tu kan..aku baca komen ko kat blog shah..hheheheh..
yg ni ok sket lah..yg best ikan tu je..yg lain out lah..
aku rasa mmg depa kena byk improve dari segi service dan kualiti makanan.