Monday, September 7, 2009

a.z.a.b.sssss

selamat bercoti kpd warga selangor.
aku..tak coti.
gegeh pi keje walauuu aku warga selangor..
mengantuk yg hamatsss..
rasa nak tenyeh bijik mata ni dgn cili merah.
diselamatkan oleh dendangan lagu raya syahdu di corong radio.
maksud aku ialah mengantuk yg hamatsss ketika memandu.

apek woksyop.. " u tak boleh bawa laju..u feeling-feeling bwk kereta baru lor..max 80km/jam."
feeling2???? ko hengat best ke???
(dah le bagi diskaun RM30.00 je...utk beli kasut raya kot...seolah-olah nak ckp.." Kat Giant kasut cantik-cantik..murah lorr....". takpe..tak pe..tak kisah punya. kasut je pun...aku ok je.). dan pandai gak apek tu bodek. berkilat kereta aku dia basuh. masa dtg hari tu aku mcm baru balik dari race dlm ladang kelapa sawit kotornya.

so bawak 60km/jam atas highway dan adalah mengantuk sampai nak ketiduran. rasa nak berenti kat R&R. aku siap cubit-cbit pipi sendirik..lempang pipi sendirik..cuma tak cungkil bijik mata sendirik je...

memula feeling-feeling insaf..buh CD nasyid dan ceramah agama. mode-nya KEINSAFAN.
tapi..mata aku makinnnn tertutup. aku tak nak le jatuh gaung tepi hiway tuuu..
justeru on radio dan ikut nyanyi lagu raya..ehm..artis ni kalau dgr aku nyanyi sure nangis lor..
kuat gila aku melalak....

serious..ngntuk..reason knp bwk 60km/jam je..sebab kalau bwk 70km/jam..sedar-sedar aku dah tekan minyak..tetiba..ehhhhh 85km/jam...sebab ngantuk tak sedor diri.
aku tak nak le buka puasa bersila kat tepi highway.

aku pun tak nak le naik tow truck cam hari tu. naik tow truck di petang ramadhan yang syahdu. dah le buruk gila tow truck nya...gerimis. cermin tingkap dia tak boleh naikkan. so tudung aku terkitai-kitai melambai-lambai. tow truck ni boleh pulak lalu kat area bazar ramadhan.bila lalu kat bazar tu, tau lah kan..jln semua jadi sempit, org park sesuka hati. org ramai gila pulak tu.... dah semua org kat bazar tu tgk aku dgn kereta aku terjongket kat belakang tu kan.....ko hingat kelakar ke. rasa nak tutup muka masa tu dgn surat khabar. takkan nak lambai-lambai ala-ala miss world nak turun pentas pulak kan. huh.

so menurut perintah.drive 60km/jam..1000km pertama ni.
sok lusa aku nak balik kg. camana ha?..mau 7 jam kat hiway. feeling-feeling nak balik raya ke sempadan siam sana ke.

azabssss..

huhuhu.

5 comments:

Anonymous said...

Salam Catz

Sedih dengo cerita ko naik tow truck tu. aku nak syer doa sebelum naik kereta.... ko kena pusing kete ko ikut pusingan tawaf (kanan ke kiri) sambil baca ayatul Kursi...kalau ko rasa pelik, apa orang kata, buat-buatlah macam periksa tayar... Insya Allah lepas aku amalkan kereta reban ayam aku tu tak pernah rosak kat tengah jalan, kalu rosak pun kat w/shop atau kat umah...eksiden pun tak pernah... cubalah...

ateh... said...

hahahahhaa.sodih acik dongar.tapi nape lak gelak kan.kelaka pun ade tau.klu mengantuk dalam kete tu..buka tingkap.baru ilang ngntuk.klu tak boleh gak,tido je...klu tak tido kang..kot tido selame2 nye.hua2

Wahidah said...

tips yg berguna..

sis alahai kete kena bawa 80 km/j je...kalo sya pun confirm ngantok punyaa..hehehe

NenekPenne said...

awat kelakar giler entry ni...
cian ko catz..
bab cubit pipi dan lempang2 pipi sendiri time mengantuk itu sudah biasa...
kengkadang makin hamun diri sendiri pun ada..
konon tak kasi mengantuk...hampeh ler...

Linda Abdullah said...

Azab nyer Catz.. tp kalau pose nie mmg le rasa mengantuk sikit, rasa mcm oxygen tak cukup kat otak jap..kekekee kalau drive tu kene berhati-hati..

Sama lah, kita pun keje ari nie.. ngantuk time balik keje, nasib tak langgor kete depan..aduss