Monday, September 14, 2009

dah mula dah..tolong la!! tolongggg..

hoooo.......

ni la penyakit aku hari ni..
terus takde mood nak buat apa-apa.
2 jam asyik ngadap internet..
aku dah kata..
jgn start surf resepi biskut..
kan..sapa suruh mulaaa..
ha....
tetiba giat surf resepi...
misi: carik biskut yg bahan dia sikitttt dan senang. kehkehkeh.
eh..hantu raya dah masuk dlm badan aku ke ni?
tetiba je..
aku telepon mak aku tanya camna nak wat jem nenas.
mak aku terus gelak2 perli2 aku..
kan ke mencabar aku tu namanya tu kan??..kan??
jadi..nak kena buat ke?.menyahut cabaran ??
ke tak payah?

nak makan biskut2 sedap..lawa-lawa..fancy-fancy....pegi rumah orang.
kalau orang dtg rumah aku??
er..goreng nugget..fishball..
kejam ek.

update:

budusnya...
buskut yg aku berkenan adalah kena buat inti dulu.
iaitu tart nenas.
rasa meronta2 nak buat.
tolong la..
pergilah perasaan itu.
bukan aku malas masak.
tapi aku tak nak bazirkan duit aku beli bahan kuih yg belum tentu jadik kuih.

teringat aku kes aku buat biskut " THE BEST, BIG ,FAT chocolate chip beskut".
aku amik resepinya kat internet. siap ada gambo.
excited nak buat. terus beli bahan.
end up...???

biskut tu bukan setakat big..fat....dah tahap obesity melampau aku rasa.
besor gila.
nak masuk dlm mulut balang kuih aku pun tak muat.
kira satu biskut tu boleh makan 3 org la..

ehmm...

aku tgh nak halau rasa excited buat kuih dlm diri aku ni..syohhh..syohh...
tolong lah jauhi diriku yg ala2 nak berlari pi kedai bakery ni..
mencik la.

16 comments:

en_me said...

rumah ko katnerr catz tewww.. uhuhu

nizz said...

sis
ku nk oder tat epal,sempit ke samperit aku luper,tu biskut ala2 feraro roshe(alomond london kaedahnya),kuih makmur ala satu malaysia,biskut bola tenis(pengsan noks)...huhhh ader brani ka sis...hikkk

Mama Miraki said...

catz..datang rumah i lah...boleh makan biskut cantik2 (buat sendiri tau....) boleh datang rumah kat kg PS atau datang kat KL ni....

kikin_78 said...

sabor catz sabor...tapi agak2 nak buat tu...sempat lagik nie...ahakss

Linda Abdullah said...

Ehh Linda pun tengah gigil nie tak nak berdiri depan oven..tutup mata rapat-rapat masuk dapur tak nak tengok bahan buat kuih..

Tapi kuih tart sangat sedap, yang beli punya tak sedap langsung..wah mencabar kesabaran nie..kekekee

NenekPenne said...

ko memang rajin catz...akak memang malas nak buat biskut2 ni...bau biskut yang dibakar pun dah nak pening...

DrSam said...

semangat catz memang patut dipuji...hangit pun hangit le :)

SiMpleSmArtErMe said...

Mana gambooo...
simple pernah buat choc cip x jadi..bau dah ok..tp jadi kerasss macam batu..terlebih tepungkott...WAKAKA

CATZ said...

en_me,
rumah yang mana??
rumah omak den batu pahat..

CATZ said...

nizz,
tak yah le order..
semangat aku yg smlm tu kan..dah merudum..
dahh..ko beli je..
biskut bola tenis?..ada..ada..bola golf pun ada..mak goreng fish ball..

CATZ said...

Mama Miraki.
laaaaa..sekapal le kita..
org area pt sulong...
alamat penuh plis..
ihiks..

CATZ said...

kikin,
aku dah malas dahh..
ahahahahaha

CATZ said...

Linda,
kita pun...
hahahhah...malas lah nak pikir..
ramadhan tahun ni rasa terlalu sekejap..
sedih..dah nak habis dah..

CATZ said...

nenek,
makan ko rajin tak??.
hehhehehehe..

CATZ said...

DrSam,
semangat jeee..
haa..now dah merudum udahh..
hhehehehe

CATZ said...

simple..
gambar tadek..masa tu blum jadi blogger tegar..
hem..sah le tuu.terlebih tefungsss