Wednesday, September 2, 2009

Iftar at XXX Beach Resort Port Dickson..

Short trip to PD on weekend + Merdeka Day..
weekend gateway..
stay at Selesa Beach Resort..


pandangan dari balkoni


Executive suite..

Living hall

bed room

swimming pool, view from balkoni

me at living hall

nice bed...

Disebabkan bulan puasa..takde lah kemana-mana..malas. Tengahari sampai lepak bilik je...tidur, baca magazine...online..ZZZzzzzzzz....(lamanyaaaa nak buka...ha-ha-ha..)

got 2 TV, 2 balkoni, 2 minibar, 2 washroom...4 peket kerepek (complimentary..hikss).


nice view...facing to sea and swimming pool.



nice room.... :)


time for buka puasa..at coffee house..apa tuh katanya hawker fiesta ke benda tah..

my table

desserts bar

Buffet spread nya ok lah..seswai lah dgn regenya...pilihan makanan banyak. Dari dalam coffee house sampai lah kat swimming pool ..dia buat style hawker yg hidangkan pelbagai jenis food, dari murtabak stall, nasi beriani, kambing panggang, acar ,gerai ABC, gerai teh tarik, stall mee goreng, kebab, stall ikan bakar, BBQ stall etc.
terdapat juga pelbagai salad, pecal , pelbagai pilihan serunding, dll.


excitednya aku nampak kuih muih melayu ni..suka..suka..lama tak makan ni. sebab bulan puasa ni mana aku ada pi bazar ramadhan. so happy nampak segala kuih muih ni...ada dekat 10 jenis kuih segala..siap ada ubi rebus cicah kepala parut buh gula.

kebab ayam

roti john (buruknya gambar..??)

murtabak ayam dan bawang...uuu..finally dpt gak aku mkn benda2 yg terdpt di bazar ramadhan..yipeeee!!

grilled lamb with black pepper sauce dan ayam with BBQ sauce

the chef...

bubur lambuk ni sedap gila oke...

desserts time...banyak gila desserts..

ABC..kerrr..kerrr...sejuk..

staff coffee house busy preparing food and drinks.

pilihan makanan banyak..ada juga lauk pauk melayu..
staff yg layan pakai baju kurung..so suasana mcm raya pulak..hhheeeeeeeeeeee.
overall..food sedap.
room..nice stay..
sahur pun disediakan. Masa check-in derang ckp sahur akan dihantar ke bilik...around 4 am. tunggu sampai dekat4.45 am tadek pun??..aku call ..derang ckp kena turun ke coffee house.
Azabss oke...so mak sarung tudung turun...dgn muka bangun tidur...sib tak salah jln masuk dlm swimming pool, sebab mata ala-ala pejam lagik kaedahnya..

5 comments:

SiMpleSmArtErMe said...

Sungguh selesa hotel itu..

Btw, bestnya Catz sempat asak utk berbuka. Simple balik kerja sampai umah kol 6.30ptg. Bazar la kaedahnya.. Lama-lama rasa dah muak nak makan makanan kat bazar tuh..

dah nak masuk pertengahan ramadhan nih lagi la x selera. makan acar buah cicah roti gardinea lagi sedap..

SiMpleSmArtErMe said...

Sungguh selesa hotel itu..

Btw, bestnya Catz sempat asak utk berbuka. Simple balik kerja sampai umah kol 6.30ptg. Bazar la kaedahnya.. Lama-lama rasa dah muak nak makan makanan kat bazar tuh..

dah nak masuk pertengahan ramadhan nih lagi la x selera. makan acar buah cicah roti gardinea lagi sedap..

INTAN RH said...

Akak dah pegi Selesa Beach resort ni, i mean dh pernah stay kat situ. Biliknya mmg ok tp akak tak berapa puas hati dgn menu makanan, banding dgn harga bilik.

Hari2 ada menu sotong yg lbh krg sama ..

CATZ said...

simple,
memang selesa...aku Zzzzzzz je..
hehhehee...dari bilik dgr bunyik ombak dan angin sejukkk terasa...
cuma tak puas hati tang sahur.

CATZ said...

INTAN RH,

ye..bilik dia mmg ok..
catz pun actually tak berapa puas hati dgn menu sahur.
cuma asam pedas ayam + sayur kobis. pastuh dia bgi sambal belacan mangga...dan telur dadar. tu je..bagi catz tak patut, coz buka puasa kena bayar lain, sahur patutnya menu tu pelbagailah sket sebab if bukan bulan puasa, breakfast dah masuk dlm harga bilik dan menu mcm2...sahur menu dia tuh je..kesian tgk budak2 sahur..mkn tu je..
tak puas hati sebenarnya pasal benda tu.