Wednesday, September 16, 2009

Jalan-jalan cari kerepek

Pusat penjualan kerepek di Bandar Banting.
Terletak di depan bangunan MARA Banting (dekat teksi stand).
semalam pi sini utk survey harga kerepek, sebab kawan2 kirim.
ehm..
banjirr...uhuks..
Nampak tak air tu tak?.kesian peniaga di sini. Malam sebelum tu hujan lebat, habis banjir kawasan gerai. aku nak pi satu gerai ke satu gerai pun kena singsing kaki seluar sket dan lompat..ahhaha..ptg ni aku nak pi lagi..harapnya air dah sepenuhnya surut.kesian peniaga-peniaga ni..org tak ramai masa aku dtg semalam. Gerai pula banyakkk sgt pilihan. pandai2 lah carik harga terbaik.konsepnya kalau beli banyak, boleh dpt potongan harga lagi.

deretan kerepek-kerepek..mcm-mcm ada..kerepek bawang, pisang etc.

kerepek keladi

kerepek ubi

kerepek pisang

kerepek ubi..kerepek ubi ni mcm2 perasa, ada yg black pepper, ada kerepek pedas dll.

selain kerepek, ada macam-mcm kuih raya. Harga di sini agak berpatutan berbanding dgn tempat lain..

19 comments:

kucingorengemok said...

aaa? kerepek black pepper? sungguh kreatif mereka itu... tapi adakah se-kaw kerepek parit raja?

Azibam said...

wah kerepek..aku nak beli kat mana ek? penang ni borring kuih raya dia..

Mummy Eda said...

Catz,

Awal puasa ari tu pegi jengok kat sini (since Catz ada mention tempat ni dlm post yg lalu). Tak de pon!!
Nasib baik dah singgah beli kat tempat kitorang biasa beli tu (Kerepek House).. kuciwa.. huhuhu.
Siap promote ngan hubby.. baik pegi sini sbb ada macam2... dan ada byk pembekal! Nampak jalan tar kosong je ..... Sudahnye singgah McD sbb anak2 dah kelaparan (tengahari). Suami siap kata... "tu la... tah mananye kerepek awak tu!"

deeja said...

salam catz...kerepek blackpeper tu feveret akak..ehh...dh bl juadah tuk raya pun xde mood g....kiter serupa...ntah tahun ni rsa len je...

en_me said...

siannyerr banjir ghitewww.. sib baik ko tak pakey kain kannns ~ kalo singsing leh namfakk betis tewww.. ehehe

SiMpleSmArtErMe said...

jauhnya cari kerepek..bukan ker kat johor banyakk...

p/s
http://simplesmarterme.blogspot.com/2009/09/wish-you-selamat-hari-raya-happy.html

CATZ said...

kog,
aku belum makan kerepeknya..
so tak taw rasanya..hahhaa..
eh now krepek ubi mcm2 perasa lah..perasa jagung, black pepper dan sbgnya..
ko pi prt raja ek memborong??

CATZ said...

ajibam.
raya balik Johor tak??
hheheh...tulah..kat area selangor jhr ni yg kuih raya especially kerepeknya meriah-meriah.
:)

CATZ said...

mummy eda,
ada dah now ni..
agaknya mummy eda dtg time awal puasa sgt kot..
tu yg belum ada..
now ni ramai dan meriah dahhh..
haaa..cepat serbu dan borong..
tips: sila survey semua harga di semua gerai keraana ada yg jual benda yg sama dgn harga yg jauh beza..

CATZ said...

deeja,

hehhe..taiping ada kerepek cenggituww?
aku mmg tadek mood..rasa nak tido je..

CATZ said...

en_me,
kesian juga dgn peniaga2 tu..org nak membeli pun susah..
semalam aku pi repeat pi situ, banjir dah ok ..ada air bertakung sket2 lagi..org majlis bandaran dah dtg sedut air kot..
ko tak nak borong??

CATZ said...

simple..
aku duk tak jauh adari situ..so beli situ lah..
balik rumah emak pun pagi raya..mana dan nak shopping kuih dahh

SiMpleSmArtErMe said...

owhh..like tht..

Ehh situ mmg bnyk jual2 kerepek ehh.. x tahu pon.. murah ker??

Haruss pergi & mencari nihhhhh..

mike radcliffe said...

akak orang mane???
banting ker????
saya tau bangunan mara tu..
sy org banting

CATZ said...

simple,
tak jauh ke nak ke tempat ini dari s.alam...
:)

CATZ said...

mike,
hi...u balik banting kewww?
hang banting kat mana?
yerp,currently stay di Banting..
akak org johor.
haaa..cepat balik..borong kerepek.

mike radcliffe said...

duduk kat kampung kelanang...
mlm ni baru blek banting..fight blah mlm..
study kat penang..

kikin_78 said...

catz...opak ada jual tak?? susahnyer nak jumpa skarang...rasanya kat johor je ada kaaan....???

nota jari: u tau kan opak tu apa?

::KerepeK cOrneR:: said...

mari jenguk kwn2..

http://kerepek-corner.blogspot.com/