Saturday, September 26, 2009

perjalanan diteruskan..

perjalanan diteruskan ke Western Australia...
4 jam penerbangan dari Melbourne ke Perth.
1st time naik Virgin Blue...not bad...
walau aku kadang rasa bosan...
nasib baik lah aku ni naik apa-apa pun cepat je tertidur.
Tak sedor time bila tah take off aku tgh membuta time tuh.
Nyenyak gila ...
tapi once tersedar payah nak lelap mata.


Victoria ke Western Australia..
now baru aku paham pasal benua Australia ni.. (tu la..dulu suh belajo Geography aku malas..)

Catz at Tullamarine airport, Melbourne

Kat airport ni takde wifi free utk public. YAng ada hotspot wifi berbayar. bayar guna kad kredit. Tapi mahal. Nasib le ada kiosk internet, 10 minit = AUD 1. so satu jam 6 dolar. bolehlah nak hilangkan tahap kebosanan aku yg dah sampai tahap nak terbaring-baring. Ada mat saleh yg selamba badak je baring kat sudut dgn backpack besar-besar. Aku tak gamak le pulak. Cam menadah gitu pulak..isk...kenot.

not bad ah naik virgin blue ni..beli air coke je(diet coke pulak tu...hahaha). tension je bau org lain makan noodle etc...isk...nak mkn biskut tak berapa lalu. konsepnya sama mcm air asia, Tapi takde lah murah sgt pun tambangnya.

Masa nak sampai, aku nak nangis. telinga aku sakit gilaaaa...pastuh aku tak dengar apa-apa..kalau dengar pun sayup-sayup je. Aku dgr sket2 je peramugari buat pengumuman masa nak landing..
aaaaaaa...makkkk..tinge kita...tinge kitaaa...maakkkk tinge kitaaaa..aku siap berpeluh-peluh..kepala pening dan nak muntah..rasa nak demam bagai...
Dah banyak kali gila naik flight ni lah aku experience ear pain ke apa benda nama dia ni...
sampai kat arival pun sama...aaaaaa..veryyy takot. Tapi akhirnya....ok semula selepas aku duk picit idong dan hembus...sakittt pulak tu...Alhamdulilah dah ok.

will update later lah. hotel ni dpt broadband free. tapi takde masa nak update dan edit gambar.
cerita pasal melbourne pun karang-karang la..

ok..nak kuar.

bersambung.

18 comments:

CAHAYA said...

wah, jauh Syawal kali ni yer. ;)

Anonymous said...

sambung blaja>?

kojah said...

akak, akak g ngan cpe??

cikgu zainab said...

wah catz...jauhnyer gi cuti raye! seronoknyer hidup catz...have a great time.

Mummy Eda said...

Wah..
Terperanjat dibuatnye bila bukak blog Catz. Lama tak bukak (seminggu beraya le katakan)... tu tup nampak entry pasal Western Australia pulak. Dua tiga kali baca heading. Ingat kot dah beraya kat sana ke pulak... nasib baik baca entry kat bawah2. Ni.. lama ke cutinye? Happy hols ;-)

en_me said...

me wisatawan jerr.. macam ko jugakkk.. kannns (at least we have something in common ghitewww)..

en_me said...

air asia maner ader video ghitewww.. and luper nak cakap tadi ~ me miss u oredi one uooolsss.. ekeke

ramadhan said...

ooii cuti x ajak

kucingorengemok said...

yoohoo! i yem bek! :)

aku pun pernah sakit telinga camtu, mencucuk-cucuk + demam seminggu. dan aku membuat rumusan ia adalah kerana aku tidor lena masa take off and landing... lain kali nak tidor, tunggu dah naik atas udara ye, cik kiah :)

CATZ said...

cahaya,

salam aidil fitri...
hows ur raya..
:).

selamat ahri dari saya di kejauhan ini.
:)

CATZ said...

anon...

tidak.

CATZ said...

kojah,
cpe??

CATZ said...

cikgu zainab@mama,
hem...
seronok jadik saya?
tak juga..
biasa-biasa saja.
salam aidil fitri di kejauhan..

CATZ said...

Mummy eda,

hi..apa khabar?..hows raya?
sakan ke beraya..seronok ye..
saya raya sehari je...terus fly.
:)

CATZ said...

en me,
saya fikir takde org wisata time raya mcm saya..rupanya ada ye...
:)

CATZ said...

en me,
virgin blue not bad..
food/air dia takdelah jauh mahal melampau (tak jauh beza dgn harga kat kedai)
pastuh sejukkk pula(sebab experience kepanasan dlm air asia..bukan aku ada2kan cerita...)
pastuh...skrin ada kat belakang seat org depan..air asia kena pegang ek..tu pun bayar RM30.00 kalau nak..mahal sgt bagi saya..
bukan nak membanding..tapi itu lah yg saya nampak.
:)

CATZ said...

ramadhan,

oit..ko dah balik langkawi ke?

dah start belajo balik?
bawak kapal terebang baik2..

CATZ said...

kog,
yeh..duk tunggu gak ko habis raya...
thanks for the tips..
cik kiah will follow..
masalahnya mak ni sng je membuta atas kenderaan...hahahah
tunggu ye bahulu ko..
hehhe