Monday, September 14, 2009

Kuala Selangor (part 2)

De Palma, Kuala Selangor.
saja klik-klik..
sebab aku malas nak jalan-jalan.
Tgk mat salleh berduyun2 naik Bukit Malawati..boleh naik tram bagai.
tapi aku kan puasa..mana boleh panjat2 bukit ni..hahaha.
(malasss).

Duk cari arah mana de palma ni..
dalam area kampung rupanya..
dlm kawasan rimbun menghijau...
oo..bilik dia berbentuk chalet lah...


ni main building dia..

restoran, bilik seminar kat sini

DARA suite..

ruang tamu dan bilik dipisahkan sliding door..mcm rumah jepun..

ruang yang agak kecil, tapi ok la..nice room.


kawasan chalet yang menghijau..ada tempat duduk bawah pokok..dilengkapi dgn tenis court..
Tapi AWAS. Banyak monyet. TV kat bilik aku tak terang langsung..semut2 jek yg bergerak dimonitor. panggil org mentenance..dia betulkan kabel arial aku yg dah ditarik oleh monyet-monyet tu. Memang banyak ok..asyik dgr bumbung aku..dum..dum..dum..tuh monyet main-main atas bumbung la tu...nak kena ye..

DARA suite

deretan chalet..suasana kampung..

pohonan rimbun..meriah dgn cik Mon


kalau time bukan bulan puasa boleh la bawak goreng pisang, buat air..mkn kat sini..depan chalet.
kalau time bulan pose buat kang saja kena naik van ke pej agama..hehhe

nice place..

9 comments:

en_me said...

oghang pompuan tak kena punye nek van tewww.. aper barang..

Wahidah said...

mcm best je tmpt ne..sunyi aman damai je

kikin_78 said...

mmg nice la...

geraugebang said...

cantik gak ye.

CATZ said...

en_me,
kalau dah mkn di khalayak ramai tak kena ke???

CATZ said...

wahidah, mmg sunyi aman damai..
dalam kawasan kampung..

CATZ said...

kikin,

yessszaaa..nice..green..banyak monyet..
eheks.

CATZ said...

geraugebang,
'mmg cantik tmptnya..
aman damai..

NenekPenne said...

bukan nak berlagak..sesungguhnya akak tak boleh dok kat tempat mcm tu... takut laaa dgn pokok2 mcm tu...nak2 lagi ada monyet2...

dah lama kerja kat kuala selangor tapi tak penah sekalipun naik bukit malawati...

biasalah kan, tempat doket depan mato, tak teringin nak poie, tempat yang jauh, berio bonar nak poie....