Friday, September 18, 2009

Operasi...

Sudah di penghujung..
so...upacara masak-masak buka puasa di bulan Ramadhan sudah hampir berakhir.
Rasa tak best... sebab aku rasa yang meriah ialah bulan puasa.


ketam lemak cili api

Bak kata kucing oren gemukkkkk, Ramadhan is fun, raya tu mcm over-rated ye katanya.. (ni kucing oren yg ckp...ehekkksss).
Sayu pula rasa nak meninggalkan Ramadhan kan....


Baca kat facebook org, rata-rata kebanyakaknnya dah balik kampung, on the way balik kampung...
kalau tak pun sempat buh status kat facebook " sedang berada di hiway"....
aku masih kat rumah la...
operasi besar-besaran hari ni.
baru hegeh-hegeh nak mengemas.
operasi hari ni mengemas. arghh..atas, bawah, kiri, kanan, depan belakang.
(rasa mcm nak pinjam bibik org sebelah rumah..uhuks).


nasi ayam masak semalam

sebelum tu, aku nak pi pasar ni..nak cari daging sebab esok aku kena main masak-masak seorang diri.


dah hujung-hujung ni nafsu nak memasak tetiba mcm dah takde sgt. Macam dah jemu dgn masakan sendiri.
TAPIII....bahan kek aku dah berlonggok kat dapur. So malam ni operasi buat kek..esok operasi rendang ketupat. errr....so todayyyyyyyy..operasi mengemassssssssssssssssss....
prangggggg..prongggggg....

6 comments:

kucingorengemok said...

wow kek! aku tak sempat buat kek selain dari yang hangus tu, hehe...

betul la, raya puasa over-rated, padahal 1 hari je, raya haji nanti 4 hari orang buat tak kisah je pulak

selamat berkemas dan masak²... selamat hari raya, maaf zahir batin :)

hazali said...

selamat hari raya cat, beraya dengan hati gembira dan bawa keta berhati2...
vroommm

my new link
http://tawaketawa.blogspot.com/

ramadhan said...

ape2 pun ramadhan yg kat sini x kemana2 pun ahahahaha

CATZ said...

kog,
selamat bergumbira balik kampung..err..ko duk kampung ke by the way...
eheksssss....
hati2 memandu.
aku berhempas pulas ngemas rumah..
rumah LL tak sempat aku nak jenguk.
pagi tadi aku pi pasar beli daging bagai..ahahaha.,mcm makcik2 kehkehkeh.

CATZ said...

hazali..
ok..noted ur new link.

u pun..selamat hari raya,
maaf zahir dan batin.
:).hati2 memandu,.

CATZ said...

ramadhan,
u balik bila ni?.balik mana? KL?
apa2 pun..selamat balik kampung..hati2 di perjalanan..
:)