Monday, September 7, 2009

projek tanam kentang di rumah hijau.

Ahad semalam.
penat gila.
Ke bandar Baru bangi...
pi amik kereta dan pi beli brg dapur di hypermarket di Nilai*.


gadget baru utk dapur aku. steamer dan stockpot. 2 in 1. hikssssssss..sukerrr..... harga asal RM69.90.IF beli barang lebih RM100.00 in single receipt, dpt beli dgn harga RM29.90. Cik Kiah sukaaaa..



Then singgah LL 'green crib' ni...berkemas..dah 3 minggu kot aku tak mai sini..sure berhabuk..kaki hitam ok....then aku bersihkan peti ais....mcm2 benda aku jumpa.


macam-maacam tanaman aku jumpa dlm fridge..antaranya ialah tanaman kentang dan bawang yg sgt subur dlm tempat sayur..heheheeeeeeeeee......tumbuh-tumbuh akar segala..
kalau aku mai tahun depan tah2 penuh pokok kentang ..kihkihkih.silap2 aku dinobatkan jadi peladang jaya peringkat kebangsaan.
terus aku angkut, bersihkan dan buang..tah haapa2..megi lah..coklat...mcm2 benda..yg boleh guna lagi aku amik bawak balik.

Melepak kepenatan setelah berkemas...tetapppp nak tgk rancangan masak-masak..

Banyak benda aku angkut. periuk-periuk, loyang kuih ..peralatan masak. Bila aku selongkar..banyaknya periuk kuali aku kat sini. Macam-mcm adaaaaa...patut sendat je kitchen kabinet.

errr...
kejamnya tokey woksyop tu. Bagi aku diskaun RM30 je??? memula dia bagi RM10 je..
bila aku ckp.. "uncle.....kesian la saya...saya belum beli kasut raya.." dengan muka seposen...dia bagi terus RM30.00 diskaun...uhuksssss...tersedak cik kiah ni..

15 comments:

en_me said...

chantek umah cik kiah ittewww.. kaki cik kiah pun chantekk jugerrr.. ihihi

kucingorengemok said...

ooo dalam fridge pun dia hidup jugak ye? nak try lah, haha...

err, aku rasa cam sedikit menyesal tanya ko balik ll bila, sebab kek aku jadik rupa macam ketupat, jadi amatlah memalukan! nasib baik ko tak cari aku smlm, kalau tak kang aku panik, panik, terjun tingkat 7! huhu!

CATZ said...

en me,
kawan catz kata rumah ni konsep surau..hehhee..hijauuu..
kihkihkih.very de beriman tuan rumahnya...kihkihkihb

CATZ said...
This comment has been removed by the author.
CATZ said...

kog,
aku pi LL kejap je pon,..
camana rupa kek ko bleh jadik ketupars...heran nii..hhehehehhe..
if kek yg tu tak jadik, apa kata bagi je lah kek buah sedap BHS tu..haahaaha..demanddd ni,,kihkihkibh

kikin_78 said...

cantek umah cam kat hotel...bila bley terserempak ngan catz kat giant nilai eks??? bley ar bertegur sapa nanti...ihiks

ramadhan said...

best tinggal sorang diri. leh joget lambak

CATZ said...

kikin..
hotel mana yg serabuts tu;..
hahahaha.
aku pi gaint nilai setahun adalah 2-3 kali kot...
now ni pun pakai maskk..hahaha..
sure tak kenai muka..
kihkihkih..
kikin ko tiap minggu ke sitewww ke??
aku time sesak2 je lah nak cari brg yg sampai situ...kalau tak aku pi tesco tmpt aku ni je..jauh tauuu..dekat 40 minit giant nilai ni dr rumah aku..
huhuhu

linda said...

catzs, berapa bijik rumah u ada..? kaya lah..
kat bangi ni kat mana? seri putra ke bdr b. mah? ni cam rumah persinggahan je...
yg jauh tu kat ne..?
saje curious....bila nk ajak ke rmh mkn2...??
anyway, cheers..

Anonymous said...

salam catz,selamat berpuasa...nak tanya beli kt mana beli fream bunga??cantik ler

CATZ said...

linda,

apartment ni saya nak sewakan sebenarnya...tapi bia dah buh cm2 jadi sayang..so jadik rumah persinggahan since rumah dan tmt belajar sgt jauh dr bangi..
ni kira tengah-tengah lah..
lokasi?..berhampiran bangi.

CATZ said...

salam anon,
boleh kenalkan diri?
selamat berpuasa.
frame bunga?
lukisan tu ke?
lukisan tu saya beli di Bali,
then framekan di kedai frame di Kajang.

:)

Anonymous said...

minta maaf...nama saya iza..cantik lah lukisan tu....sya dari hari ke sehari nk pegi balik tapi tk sampai2 jgk...

CATZ said...

hi iza,
selamat menyambut hari raya.

:)

nanti bila2 tu sampai lah tu ke sana.
:)

Anonymous said...

hi catz,insy'allah.....selamat berpuasa dan selamat menyambut hari raya,berhati2 bila memandu - iza