Saturday, March 1, 2008

Saturday..bosan?? nope...!

Just a normal saturday..i love saturday...syiokkk...
Awalnya catz bangun hari ni...lepas subuh..bermalas-malas teringat baju yg dah rendam hok satu baldi tu...and HUJAN!!!!!sejukkk!! ... patutlah...16 darjah celcius..giloss..dah cam duk dlm iglu nih rasanya,,cepat2 aku off air cond....woh...kalau buat kuak lentang kan best ni..karang2 sampai pukul seploh le jawabnya kotssss...erk....kupujuk hati utk bangun...mak aihhh...pukul 7 pagi u olsss...mek memberus baju di bilik air...kesian catz ni...no washing machine...takpelah..exercise lah dek kerana udah makan cam nak rak mlm tadi..srok....srek..srok..srek...7.30 siap..jemur...siappp...
then terus vakum lantai...mop bagai..bersihkan/kemas dapur..(gigihnya aku ni...before 8.30 a.m dah siappp)..then mandi..makan alas perut dgn quaker oat (pagi2 ku buleh buat limau suam..huhuuh..)..then terlepekkk jek depan TV tgk apa lagi..hok rancangan masak-masak le..license to grill, chef in black, saturday cook, hell's kitchen..and tah apa2 tah..lupa...tgk gak le TV lain...arus perdana tu..tapi u ols..verita pasal pilihan raya le kan ...duhhh....setiap 15 minit iklan suh ngundi..ok..ok...aku akan mengundi kot...
opsss...how ek..8 hb Mac tuh nak balik kg mengundi..but on sunday to kena pi penang, kerja....ayoohhh..ni dah buat mek keliru pulak..harus ke nak balik ngundi nih....tak ngundi nanti mcm warga negara tak bertanggungjawab pulakk....iskkkkk...keliru..nih...

pukul 11 lebih catz kuar..pi cafe..lepak alone..hem..tiba2 teringat saira..she asked me to join her for kenduri kahwin this afternoon...tapi senyappp je....hemm..harus masih terpengsan kot, coz mlm tadi she watched important football match..apa lagik..Barcelona lawan apatah...sanggup tuh tgk bola sampai pagi...
Then catz merayap ronda2 area near by ..since i am new to this area, nak cari kat mana boleh beli fresh flower..ronda sana sini, tak jumpa lah...hem...mana nak beli ni??..then ronda plak area bdr baru bangi, pun tak jumpa gak....ehm..area ni takde org jual bunga ke?..Vase kat rumah tuh dah lama kosong..i tot nak get fresh flower for my kitchen and dining area..hem..hampa lah...

yg catz nampak..wowowoowo..poster pilihanraya dengan macam-macam slogan..kdg tgk slogan tu, catz senyum sendiri..hihiihihi..why?..tah..malas nak komen...


erk..pagi tadi catz tgk rancangan selamat pagi Malaysia..ada interview dgn sapa tah..org SPR kot..dia ckp, proses demokrasi dan pilihanraya kat malaysia dah matang (ye ke?)..yg tak matangnya ialah org/rakyat..salah satu contohnya ialah masa pilihanraya ni, terlalu byk pembaziran..poster sana sini..perang2 poster..membazir..dia ckp dia ada ke negara2 maju buat lawatan sambil belajar, kat sana takde perang-perang poster ni coz y not guna technology..internet, media etc utk introduce calon, kat sana dia kata derang guna media utk kempen..tapi kat sini?..hehhehhe..malas ah nak ckp..paham2 je lah...kan..sebelah pihak je boleh guna media..malas lah nak ulas...tau sama tau je lah..adil ke?..well..bak kata org..kat dunia ni, mana ada yg adil?? dan siapa kata dunia ni adil..ye kah??
dan dia kata, sepatutnya rakyat dah tau sapa nak diundi yg terbukti menunjukkan kebolehan memerintah..ehmm..malas ah nak komen...( dah nama pun pilihanraya..kan...??)

bagi aku mmg membazir, berapa byk duit derang spent ek?? Poster bersepah sana sini..penuh poster kat mana selagi boleh letak termasuk kat trafic light..kat Malaysia ni bkn byk sgt parti dan lambang parti..kalau letak sikit je poster pun org dah buleh ingat...ni sampai kat tanah bersepah2...dan kalau boleh agaknya every single space atas muka bumi ni nak letak poster parti dan gambar calon kottt?? letak gambar calon ok lah, coz bukan semua org kenal calon, tapi letak lambang parti dari yg kecik2, sampai yg giant size gigantic bagai tu?..woh....duit tuuuu..duit....tu belum yg kat papan iklan etc..hemm...

then ni konon2 nak pi kedai perabut..takde mood plak..hem...balik lah...tgk TV..and ZZZzzzzz...

2 comments:

Zulkijora said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Catz said...

hi..