Saturday, March 22, 2008

Perjalanan 36 biji donut Jco

Donut..donut...nutss

Pepagi catz kat opis...ber YM with Noreh Jones..

Noreh: ko nak donut Jc0?
catz: nakkkkk....
Noreh: berapa?..aku beli 2 dozen...sikin sukaaa

catz: ehm..3 dozen lah.... aku sorg pun sedozen
Noreh: Ko kalau tak habis makan...aku sula!


huuu..bestnyaaaa...donut..donut...donut....hiks.....Jco....Yahoooo!

Noreh Jones bought donut for us..3 dozens you....and this one not from Sunway pyramid or The Pavilion ok...this one from seberang tambak nun... Singapore mariiii...Jco is now opened in s'pore..
Berpesta donut le gamaknya...huhuhu...dah terbayang-bayang donut hok macam-macam kaler tu..pink, hijau, cekelat, yg ada kacang, yg bulat-bulat, yg ada oreo, yg chewy, yg gebus..

Sampai jek umah mak..hik...woooo...3 doz donut....ehm..ni sapa nak melantak makan banyak-banyak donut ni gamaknya nihhhh?....


abah: apa ni??
mak: donut abah: haa???
mak: ala..yg macam kuih keria abah: ooo.
catz: makkk....bukan lah..jauh benor nak banding dgn keria tuhhhh..mana kelezzz..

(mak cat pun suka mkn coz b4 this NJ ada beli Jco ni utk mak and sikin..abah makan mee bandung ku tu lah..dia mana suka benda2 manis ni)..

Tadaaaa...donut..

Tadaaaaa...donut lagi...

dan donut lagiii..


Ayoh..kaedahnya,makan malam, sarapan, lunch donut segala...catz takut ols..dah kena warning.kalau tak habis nak di sula..so dlm rela tak rela put on weight memakan donut ni, kena gak habiskan....
dan malam tu,, catz kena jadik delivery girl lah..menghantar 14 bijik donut ke rumah kak Long and sikin..

trutt....
catz: u ols..jgn tidur dulu..mek nak hantaq donut..
sikin: ok...
Gigih u ols..aku pi hantaq donut memalam...drive dlm hujan-hujan..jadik delivery girl..

Donut for sikin and kak Long

Sikin: (sengih-sengih)..cikNoni, takde ke yg ada bulat-bulat warna hijau atasnya cam hari tu? catzs: ayo..ko makan je la....sama je.. sikin: sedapppnya (dah rambang mata tak tau nak mkn yg mana)..
Pagi ni u ols..bukan setakat aku, sikin dan k long yg makna donut, kucing yg duk selalu jenguk-jengukan kepala kat pintu dapur kak long tuh pun turut bersarapan donut u ols...yg topping dia oreo tuh... (ampunnnn cik Noreh Jones..kuikikui)..

ayong: heee....kasik la...kasik kat kucing tu
catz: kucing makan donut ke?
ayong: makannnnn..cuba ko bagi..
catz: (sejak bila kucing2 ni reti mkn donut Jco)... Catz campak - campak sket..adalah dia hidu-hidu..pastu dia makan...lapar kot (tgk donut pun dah macam rupa ikan gamaknyaaaa)

Besides donut NJ bought us the famous karipap Old Chang kee..slurppp..mableshnya karipap dia.
Old Chang Kee karipap yg gemuks dan mablesh....

2 comments:

Beruang Madu said...

ko ngan Noreh Jones ni cakap jawa ker tak??

Catz said...

dah satu emak satu bapak jawa...ckp jawa le gamaknya...prong.preng...prong prengggggggg....ko nak join dak abg bear?..jom le...
tapi noreh jones tu keje dia ckp jepunn jek...ko pi nengok blog dia..