Saturday, March 29, 2008

D-E-M-A-M

Demam...my body temperature is slightly higher than normal.
Doc gave me 5 tablets of vitamin C...which i popped it into my mouth one by one...while the doc membebel .." masuk je semua dlm mulut"..
Ho...walau rasa oren ubat is ubat...i can't pretend that it was gula-gula perasa oren or wutsoever..
and my BP level was 130/90..hemprhhh..

vit C bentuk hati...hukhuk

As i have to travel 3 hours plus tonight...i have to take my panadol ke apa tah..ubat demam lah..hopefully sampai dgn selamat...

and..ngada-ngada kan bila sakit...

kring-kring!

Mat pizza: hello..Pizza XXXXXXXG, boleh saya bantu?
me: yer..saya nak order pizza..
Mat pizza: kami tak buat delivery, so cik nak dtg amik?
me: yer..about 6pm..
mat pizza: bla-bla..phone number...
me: 013-XXXXXX6

hungry...just had quaker oat for lunch kan....epal hijau..sebijik oren, teh hijau 0, kuaci..
tu jek le yg terlintas nak makan kat tekak time demam ni...
ayoo..takottt..the doc dah jeling...
dah...takde pon org nak masakkan aku bubur nasik ke apa dah sakit 3 hari nii................
Dinner before zooooom to South..yummm!

7 comments:

Faris said...

Pil bentuk hati utk bebudak je....org dewasa telan pil bentuk durian.. ;-)

"just had quaker oat for lunch kan....epal hijau..sebijik oren, teh hijau 0, kuaci.."

Dah elok dah tu: ada soluble fibre, fresh fruit, vitamin C, sunflower/watermelon (depending on the type of kuaci :-) oil, tapiiii pi top up ngan pizzaaaa.....

Beware, kat Italy dah ada scare mozzarella cheese contaminated ngan dioxin....Singapore dah ban import cheese tu.

Get well soon.

Catz said...

thank you for the comment..
yer..seharusnya saya lebih gigih dan kuatkan semangat untk menjalani hidup harian from now on without all the oily food, less sugar , salt, fat etc..
i hoe terus bagi saya semangat.

yes i read about the mozarella cheese which imported from itali..singapore has banned it..hope Malaysia will take the same action..

p/s: kempen: please ban all product from belanda..they are insulting islam..


erk..later i will find pil bentuk durian..

Catz said...

thank you for the comment..
yer..seharusnya saya lebih gigih dan kuatkan semangat untk menjalani hidup harian from now on without all the oily food, less sugar , salt, fat etc..
i hoe terus bagi saya semangat.

yes i read about the mozarella cheese which imported from itali..singapore has banned it..hope Malaysia will take the same action..

p/s: kempen: please ban all product from belanda..they are insulting islam..


erk..later i will find pil bentuk durian..

Beruang Madu said...

Demam yer... ni demam cuaca ker atau demam terlebih makan?? kat selatan sana dah macam melting pot, semua jenis makanan ada kat sana... ko dah ok ker sampai takat hari nih??

Catz said...

demam entahlah..badan sakit2...and my BP level i slightly higher..
hemm..tapi sempat gak aku balik kg jumpa mak aku semalam..masak mcm2 tapi tak lalu makan...cam pelikkan aku x lalu makan....
hari ni aku still demam..amik ubat...

p/s: weh..ko org semerah ke?..tah2 kita sedara...
aku ni asal usulnya semerah la..

Faris said...

Pil bentuk durian tu bagus juga untuk sesiapa yg ada sore throat :-)
Macam skarang ni; rasa macam nak telan 10 biji sekali, pastu gargle :-)


Kempen pemulauan??

As I've said last time, kita tak ada senjata canggih, tak ada armada, tapi kita ada buying power (> 1 billion org), so every cent counts.

Next time I top-up petrol, kena tukar from V-Power ke Primax. Buat ramai2, bior Tiram tengok graf jualan diaorang menjunam :-)
Esso/Mobil pula are US prods. Yg bestnya diaorang dapat crude oil mostly drp negara Islam.

Ayam belanda, durian belanda kena pulau juga ke?? ;-)

I'll miss my mozie cheese :-(

Catz said...

u sakit tekak ke??
hem..so now isi minya petronas je kot..Oh..apa beza V-power dgn primax..ayo..catz cuma tau tuang je..kehehhe..
ayam blanda, durian belanda tu tak masuk kategori ler..sabor je..hiks