Monday, March 24, 2008

Murtabak Singapura


Restoran murtabak Singapura

Huhu..i bukan di Singapore okay..ada kat Malaysia ni..haaa...kat mana? Semalam catz berada di Muar Johor. Muar ni apa yg femes?..hem..selain mee bandung, selain asam pedas di Pt Jawa?..(gigih ko aku lalu kat pt jawa singgah kedai asam pedas ni tapi belum buka lah pulak..)..Oh..Kawan catz selalu suruh catz pi makan murtabak Singapura. Restoren Murtabak Singapura ni terletak di Tanjung Agas, depan sket dari sekolah Sains Muar (sederet dengan Petronas petrol stesyen yg menghala ke Jambatan Muar..(kalau dari arah melaka). Dekat 7-eleven. Kedai ni pun sederet dgn kedai MEE BANDUNG MUAR yg best tu..
Murtabak ni mmg famous di Singapore, tapi masa cat pi s'pore takdelah makan pon..haa..ni makan kat muar..kalau murtabak biasa yg mcmkat kedai mamak, ke ..pasar malam punya ke..inti daging dia kat dlm je kan..murtabak s'pore nikat luar dia pun dibubuh daging...best..
Ada 3 saiz kita boleh pilih, yg RM5 (kecil), RM9 (sederhana) dan RM12 (besar). Tapi murtabak ni walau saiz yg kecil RM5 tu pun, kalau mkn 2 org pun ok..besar gak, tebal (dilipat 2)....mengenyangkan...

murtabak singapura

Murtabak s'pore dan sos pencicahnya

Sos pencicahnya ialah sos biasa je catz rasa, then dlm tu dibubuh timun yg dihiris nipis. Ok jugaklah..sedap. Ok..Jommm makan...

5 comments:

NORA SAKURA said...

HAHAHHAH...
gua kan duluk sekolah situ beb,kedai murtabak itu adalah one of the reason bebudak lelaki "fly" dari asrama.gigih depa meredah kubur tuh nak makan martabak,masa masuk pagar balik ,1st-jumpa hantu kuburn,2nd-kena rotan ngan warden!..hik.

Catz said...

hhehehehe

Beruang Madu said...

apasal nama dia murtabak singapore.. bukan jawa ker yg buat... gigih jugak diorang buat... namakanlah murtabak Semarang ker murtabak ponorogo ker...

Catz said...

hehhe..sebab murtabak pesen tu asalnya dr s'pore..kat sana pemes..
ni kira tiru sana lah.
natilah..ak invent murtabak jawa

kikin_78 said...

mmg shedaaap bangat....kalo ke muor mmg carik mee bandung kt Tjg. Agas @ Murtabak S'pore neh...nyum nyum nyum

p/s: oppss...hi i'm ur silent reader...