Friday, March 28, 2008

Kerepek tempe..




Kerepek tempe

Kerepek tempe..u ols pernah makan tak??
Ni catz beli masa pi pasar dgn Cik Kiah last weekend..beli Kat Batu Pahat la....Biasa yg catz jumpa hok 4 segi, ni versi baru le kot..bulat-bulat. Di sira dengan sambal..kreatif gitu..kan..
rasanya..?..not bad..sedaplah bagi penggemar tempe macam catz ni..
Now ni tempe telah dipelbagaikan rasa, rupa, bentuk..kira dah byk added value lah..kelassss kan...maybe it wil go international..haaa..mana tau..buat packaging cam potato chips ke..haaa...(ni yg rasa cam nak bukak kilang tempe ni..).

Catz's tempe chips.. Chips tempe catz...ops..catz tokey tempe berjaya (bergambar depan 5 bijik kereta dan depan bungalow-ada 3 swimming pool hokey) dalam sok kabar UTUSAN muka depan.. masa tuh abg KT tuh maybe apply keje dgn aku nak jadi duta tempe kot....hehhehe..
Pengusaha tempe berjaya, eksport tempe ke 25 buah negara termasuk eropah, dialah DATUK CATZ -ni bukan datuk beli ye.....
atau nak vogue lagi... "makanan kucing dari tempe"-kucing menjadi sihat dan gebu ..apa ek nama nak bagi..(Friestem-friskies+tempe). atau catzstem Yum-Yum..
Oit..korang ingat kucing takmo makan??...aku combine dgn perasa ikan ke...tempe kan banyak protein...

BERANGANNNNN..



Tgk..cik Kiah tengah pening nak beli kerepek..

Pelbagai kuih tradisonal dan moden


4 comments:

Saira said...

catz.. nak! nak! nak! tak kira! nak! nak!

Catz said...

erk...yangggg..kepek tempe tuh dah abih lah...nnati catz buatlah lain..
eh..pojek tempe goreng kita bila nak On nih..

Shah said...

Ishhhh ni kalau Abg BM nampak keropok ni sure dia suruh Catz kirimkan seguni ni...

Catz said...

nak kirim?.bulehhhh..syok ada geng tempe..Shah u join ye?..GENG TEMPE..
huwak-huwak-huwak..