Saturday, March 22, 2008

Ke pasar bersama cik Kiah

Ayong beli keledek

Pepagi sabtu nih lepas sikin pi sekolah (ayong hantar), catz dgn ayong pi Pasar. Kami ronda-ronda beli barang dapur, sayur sikit, and dekat-dekat pasar tuh ada kedai jual barang-barang buat kuih. Catz beli pengukus baruuuu..yey!!! Al kisahnya..penat duk tawar menawar rege ngn nyonya kedai tuh..ok le..pueh hati..
Catz suka gak pi pasar ni, ada dua section, satu kat luar, satu kat dlm (pasar basah)..kat luar ni byk jual-jual sayur kampung etc..
apa ni?...udang. Apa ni?..udang.

Lenggang mak Limah..

Aku duk cari satu sayur tu..sulur keladi..tapi tak ada..sodehhh je..ke dah habis?.kkot??
Kat luar pasar ni ada mcm flea market /car booth sale...jual macam-macam barang terpakai..dari perabut, brg letrik, kasut dll..
salah satu tempat menjual brgn terpakai.

3 comments:

Beruang Madu said...

Catz... sulur keladi tu makanan eksotik ler.. mana ada jual gitu2.. kena ada kat pasar yg jual mende2 eksotik jer...tapi biasanya satu seksyen pasar tu mmg ada jual mende2 macam tu.. macam kat pasar Cheras ada satu kedai jer yg jual

Catz said...

ko tau ke bang bear sulur keladi tuh?..eksotik..ikikikik..idok le esotik sgt..sulur keladi nih kan dtgnya dari pokok keladi tuh...panjang-panjang mcm kacang panjang...warna hijau merah-merah..sdap di masak sambal kering-kering gitu...waduhh....slurpp...
kar pasar2 jual hasil kampung biasanya ada..tapi pagi tuh takde..sodehhh je..

Catz said...

ko tau ke bang bear sulur keladi tuh?..eksotik..ikikikik..idok le esotik sgt..sulur keladi nih kan dtgnya dari pokok keladi tuh...panjang-panjang mcm kacang panjang...warna hijau merah-merah..sdap di masak sambal kering-kering gitu...waduhh....slurpp...
kar pasar2 jual hasil kampung biasanya ada..tapi pagi tuh takde..sodehhh je..