Thursday, March 20, 2008

Petang yang gelap..

Petang yang gelap

Semalam petang yg gelap, ops..dah 3 hari sebenarnya. Now musim hujannnn kan..Dari sungai Buloh ke Bangi..hujan...
Hari-hari hujan. Tu yg stressed bila memandu kat highway dalam cuaca hujan lebat, kdg tak nampak jalan. Bahaya kan...
Sesak..

And hari ni catz balik ke rumah satu lagi di Bandar XXXXXX..so dari office, another 55 km lagik.uihhh..hampir pukul 8 baru sampai. dah gelap dahhh..dan kenderaan agak banyak, ala-ala jem. Hem..small town tapi sesak..oh..esok cuti lah....kan...cuti Maulidur Rasul..maybe ramai yg ambil cuti on Friday, so balik kampunglah kan....tu yg kereta banyak kot...then catz pi lepak klinik sat..

Sampai rumah dah lewat..dekat pukul 10 mlm..beli je food, tak larat dah nak masak. Lagipun dah lama rumah ni tinggal, bawang pun dah takde kot..hahha..mula-mula
fikir nak ke Tesco, tapi duk fikir2, banyak sgt barang nak beli, baik beli food siap je. singah kedai mamak dekat2 klinik, beli je roti nan dan ayam tandoori....habis citer..
Sedap pun sedap..hehhe..Makan sambil tgk forum kat TV 1. Ulasan pasal kabinet baru Pak Lah...hem...


Roti nan dan ayam tandoori

Jambu Bidor dengan kuah rojak beli di R&R Tapah hari tu

Lepas makan..aduhhh..berhabuk nya lantai rumah ni..maklumlah last catz balik sini was 2 week ago..ni nak kena vacum dan mop segala...esoklah...esok cuti..kann..hem semua berhabuk, maam rumah tinggal. Tengok atas meja ada cerek air baru, yg lama dah rosak. Ada-ada je kan...duk fikir ni, esok kena keje keras.cleaning..cleaning...
Cuci satu rumah, basuh 3 bilik air atas dan bawah...waduhh....larat ke kederat ku nih...ehm..jawabnya..makan kat kedai le..so aktviti Hari Maulidur Rasul...mencuci rumah...

2 comments:

Beruang Madu said...

Catz...aku pun kena kemas umah hari ni.. ingat member nak datang , tetiba ada sorang mamat ni wat taik..tak jadi datang pasal 'Ada Hal' jadi yg sorang lagi tak dapat datang... geramnya, dah penat aku cuci rumah tau, terpaksa aku lepas geram kat sini. Lain kali tanak janji ngan jantan tu lah... last minit punya hal mesti dia layan dulu

Catz said...

Fenat..fenat...
takpelah..member ko tak dtg sekurang-kurangnya umah ko pun bersih..aku kalau baru wat cleaning segala kan..rasa nyamannn je rumah tu....
wah..ko dah masak-masak ke kawan jantan ko nak dtg tuh?..wah..shah jugak yg untung..kenyangg...kalau dak..mu campok le sket ke bangi nih..hihihih