Saturday, March 22, 2008

Fish?? no..thank you!

nt

Kedai Mee Bandung Muar

I was in hurry...nak balik ke Johor tengahari. Zasss....i went to my apartment, packed my things. Tak dirancang, so kelam kabut je bagai lah..then went for lunch at restaurant near by...erk..
ayork....tulang ikan duk tersangkut kat tekak....duhhhh...how it can happen....ni kwn catz kata akibat mkn tak baca Bismillah..huhuhuhu....hehehhe..
Catzd dah try macam-macam, guna nasi...pun tak jalan...So terpaksalah drive ke Selatan dengan keadaan tak selesa..azabb ko...ha..kenot..kenot..
I smsED Bucuk..
he said " Get pisang..it can help u..telan bulat-bulat" ayohhh...
I smsEd my fren ...pun said " Get pisang"
u ols..mana nak caghik pisang tengah-tengah highway menghala ke selatan ni..kalau highway PLUS ke utara ada gakle kemungkinan jumpa pisang kat R&R Tapah ke, seberang perak ke, Bukit Gantang ke coz kat sana ada jual buah kan..ke Selatan ni mana ada ..

Catz singgah plak Hentian Seremban..
So terpaka lah amik sepinggan nasi, tak tau nak lauk apa..tak lapar, cuma nak halau tulang ikan kat tekak ni je..so tunjuk je lah fishball soup dgn sayur...
Yg lawak..aku duk pikir, kalau aku telan fish ball ni bulat-bulat seketoi..agak2 bleh hilang tak tulang ikan ni?..hee...tapi kan.karang ada yg masuk sepital fish ball tersengkang kat tekak karang ni kan..so masa duk na belah fish ball dgn sudu.."toing...toing..toing!"..ayohh...fish ball tu melantun..kikkiekekek..pastu terpaksa lah wat muka teballl..buat-buat tak tau je...fish ball ku makin jauh melantun atas lantai...ada 2 biji lagi...ok...catz makan, tapi tak jalan gak..nasik tuh ku dah kepal pun tak jalan gak...ayooooo..harus caghik pisang jugak ni...

and my fren smsEd me..." read this serapah, then drink plain water..it will help u"
wut??..serapah..jampi or mentera or wuttt?? This is serapah org Banjar katanya...ayoo...tekak mak ni dah tercucuk tulang, sakit pastu nak kena hafal serapah ni kah?.. It sounds funny u ols...catz baca pun nak gelak-gelak...and how ek ku nak hafal the serapah ketika sedang memandu 120km/jam nih...hiksssss....Something like this.." tengkalang tengkaling........................." kenot remember u ols...
Then pi kat hentian mana tah..ada jal buah. tapi no Pisang..urghh..betik pun buleh kot..catz beli, tapi stil tak jalan....aduhhhh.
Sampai kat tol tangkak, catz berenti tepi jalan and read the sms serapah, desprate u ols..nak try..sekali.tak jalan, second..pun tak jalan..tah le..agaknya kan dah ku baca serapah tuh dgn terkekek-kekek..mana lah nak jalan.Kan....hukhuk..

so catz terus drive ke Bandar Muar, on the way tu dkt area2 sebelum Bandar Muar, ada gerai buah-buahan. Catz singgah kat satu gerai...nak beli Pisang..

Pakcik pisang: Pisang..pisang.. (coz pakcik tuh tgk aku duk eyeing on Pisang yg
tergantung-tergantung)
Aku: pakcik nak tu..
Pakcik pisang: Haaa..ada pisang emas..pisang rastali, pisang tanduk, pisang etc..etc..
Aku: Nak yg tu..
Pakcik: Haa..ni pisang emas..pisang ni sedap...buat cekodok, makan mentah..
AKu: Pakcik saya nak beli semua pisang pakcik..!
Pakcik Pisang: (tercengang-cengang)..haa?
Aku: tuuu..nak tu..nak tu....nak tu...

Ha...catz beli 2 plastik pisang (bukan le semua...saja je nak suh pakcik tu diam..ekekkeke)..
Masa bayar catz dah amik sebijik masuk mulut....
Cepat-cepat masuk kereta..makan lagi sebijik...tak jalan gak...adoihhhh..azabbbb!
Lepas tuh catz pi singgah kedai mee bandung, tapaw bawak balik (abah catz sukaaa mee bandung)...
Sampai kampung catz.....kat rumah mak...try nasik lagi..pun tak jalan gak...
dekat2 maghrib catz try masukkan jari ke tekak...ehhhh.rasa tulang ikan tuh..bleh cabut...hiiksss.dah selesai..hikssss....

So now..catz ala-ala bertaubat nasooha le nak mkn ikan nih..nope thank you..

2 comments:

Beruang Madu said...

Catz... kelakar banget aku baca entry ni tapi kan aku pun selalu kena tau dan sekali kena masa kat Kemboja tu... dan memang betul, cara yg paling baik ialah seluk pakai tangan dlm mulut dan keluarkan...selalunya tak jalan kalau pakai pisang ker kepal nasi ker... memang tak jalan

Catz said...

tuh lah...dah jenuh aku berjampi serapah dan telan macam-macam ko...tak jalan..last2 aku jolok dan seluk.terus jumpa..perghh...legaaaaa...eh..esoknya tu aku dah mkn ikan bakar plak kat rumah kak long aku..hahahha.lupa terus taubat nasoha aku..