Monday, June 15, 2009

Batu Feringgi

Stay di Holiday Inn, Batu Feringgi. Sebelum ni biasa aku stay kat area Penang Road atau area Bayan Baru atau area Bukit Jambul.
Tapi kali ni nak stay kat Batu Feringgi.


my room, Holiday Inn, Batu Feringgi..ada balconi menghadap laut. Nice!
hem..dlm tempuh 2 minggu, 2 kali stay kat Holiday Inn. In my opinion, HI bangkok farrrr better than this one.hurm..reason..banyak reasonnya. Tak yah lah cerita. malas.

day time

night time..same spot

kenderaan awam di area Feringgi ni sgt lah senang. Bas , teksi banyak. Kalau bas rapid Penang, naik bas no 101, samada dari komtar ke Feringgi, atau sebaliknya. Bas lain pun ada. Nak jalan dekat2..beca pun ada.

Kat Feringgi ni famous dengan pantai yang cantik dan pelbagai aktivit laut/pantai. Boleh le kalau nak join parasiling, nak naik jet ski ke..ATV pun ada...macam2 aktiviti. Aku takde ke mana pun.malas.

minum air kelapa masa jalan-jalan dekat-dekat hotel..

ni area kat jalan dekat2 hotel. Kawasan ni sgt terkenal,lokasi strategik pelancong. Pasar malam, tempat makan banyak kat sini. Banyak juga kedai makanan Arab. eh..pelancong arab suka kot ke penang ni kan..duk terserempak dgn depa je kat hotel. so mkn tak susahlah..walking distance je ada kedai Arab, seafood, warung tepi jalan pun ada..

catz rasa ni kali ke 3 pi sini kot...tapi napa ek..now ni aku rasa pasar malam ni cuma jual barang2 imitation je..ada lah beberapa kedai jual paiting, cenderahati, tapi yg lain semua jual fake prada, gucci, LV bagai..mcm dah tak best berbanding dulu...

gerai lukisan

ha..coach tuh....PRADA, LV, main gantung2 gitu je cik kiah..
aku dah rasa mcm jln kat pasar malam kat bangkok pulak..hiks...betul ko..yg jual pun mcm kat pratunam market kat bangkok tuh..hiks...

i likeeee this..

gerai cenderahati..

meriah area ni bila malam...lokasi strategik gak sebab duk area sini..nak pi convinient store , makan, jalan kaki je..
aku beli apa?..FRIDGE magnet 3 bijik je..
hihiiihihi..

13 comments:

kojah said...

bestnyerrr...g holiday ke keje kak??

Linda Abdullah said...

Wah Catz gi Pulau Pinang plak..best nye..bleh kirim beli buah pala 10kilo tak..he.hee

cikgu zainab said...

Bestnya catz...jalan sana...jalan sini...jauh berjalan luas pemandangan..ke luas pandangan!!

CATZ said...

kojah,
hi...
catz jalan2 je...
happy reading..
:)

CATZ said...

Linda,
buah pala 10 kilo?
ko nak meniaga ke dik oiii..
akak belikan ko dgn tokey2 nya sekali nakk...hijihijihjohihihi

CATZ said...

cikgu zainab,
hai mama,
both kot..
luas pandangan+pemandangan+dipandang2
hhehehhehe

Sierrauniform said...

huwaa..tiap kali masuk page kak catz kan mesti rasa nak melompat2 atau paling koman mata cam nak tersembul2..:P,sbb tgk makanan ngan pics cantek spanjang journey..macehh

SiMpleSmArtErMe said...

Ha..tula uptown penang..mmbr smart suka gi peli VCD pirate kat situ..

SiMpleSmArtErMe said...

Ha..tula uptown penang..mmbr smart suka gi peli VCD pirate kat situ..

syukur said...

DVDpirate dia sgt murah kat sini...rm 4 kot satu....tah la harga sekarang berapa

CATZ said...

sierauniform,
thanks kerana sudi singgah di blog catz..
happy reading..dan teruskan eerrr..melompat-lompat..
hiksss...

CATZ said...

simple..
dvd pirate sini mmg murah katanya..

CATZ said...

doc syuk,
dvd pirate kat sini mmg murah katanya..
saya tak minat so x tgk pun hargamya..
maybe dah mahal sikit kot..