Monday, June 15, 2009

Nasi Kandar Line Clear

Dari Bukit Bendera, naik cab ke Penang Road.. ke mana?? Nasi kandarr..jomm...
(driver taxi bagi discount RM5.00 dr harga sepatutnya..he he he..dia sgt ramah, berpesan supaya berhati2 dari pick pocket dan bersembang isu semasa di Pulau pinang..layankan aje la..)

Kalau ke Pulau Pinang, tak lengkap lah kalau tak makan nasi kandar...kan?? kan..?
Ada beberapa Kedai nasi kandar yang famous. Ada orang suka Kayu nasi kandar, ada suka line clear, ada orang suka Kassim nasik kandar, ada mcm2 lagi la nama kedai nasi kandar. kalau kat tengah-tengah penang ni..kedai nasik kandar merata. Yang makan pula, ikut citarasa masing-masing.
Honestly, aku pun bukan le tau sgt nak enjoy nasi kandar ni. Tak tau le sedap nasi kandar tuh camana, sebab kalau dah dicampur2 berjenis kari tuh, aku pun tak tau sebenornya kuah nasi kandar ruh sepatutnya camana. tapi aku tgk, org lainyang makan sgt beriya makan. Licin..puhh.
Ok..aku pi Line Clear kat Penang Road ni..
Dah banyak kali catz makan kat sini...tak tau le napa aku nak makan sini..sebeb dia glemer ke sebab dia sedap? serious...aku tak tau la..sedap nasi kandar tuh camana..

LINE CLEAR Nasi kandar

Nasi kandar...eh..kenapa takde kuah..tuh bukan nasik kandar le tu kan??

Ni hah..kuahnya..campuran kari-kari tu..aku tak lalu makan nasik tuh kalau kuah tu disiram selambak kat nasi..so bila ke kedai nasi kandar, sebelum tuan kedai tuh swinggg - swingg senduk2 kuah tuh kepinggan aku, aku akan ckp.."KUAH ASING!!"
pernah lah depa dah tersiram kuah, so aku orderlah satu lagi nasik kosong. Lepas tuh bila makan, aku buh kuah sikit2 atas nasi..sebab tu lah kot aku tak tau rasa sebenar dan camna cara nak enjoy nasi kandar ni..

nasi kandar kuah asing

sepatutnya bersiram kuah camni kan...

siram kuah sikit-sikit..

popodum ni aku suka..sedap..aku siap tapau RM2.00, makan kat bilik...snack gitu..sambil tgn TV.Best!

Nak tau alamat..haa...tgkle kat resit ni. No telepon pun ada.

Ha-ha. tau dok 1st time aku pi sini dulu. aku dukle carik mana le restoran yg famous amos ni..rupanya ia adalah gerai yg terletak di celah-celah deretan kedai. Ingatkan restoran lawa gitu.
Tapi walau terletak dicelah kedai, ia sgt popular...antara nasi kadar yg sedap le katanya.
Aku makan je..tah..tiap kali ke Penang mmg aku akan singgah ke mari. Selain food yg sedap dan pelbagai, servicenya pun bagus...cepat gitu. Kuantiti..banyak, Harga?..bagi catz, reasonable .
OK...jom makan!

14 comments:

CAHAYA said...

Pernah try nasi kandar kat Masjid Kapitan Keling tak? Tapi malam after 10pm. Nasi Beratur nama dia. Best woo!

NenekPenne said...

been there once.... not bad...

sib baik dah kenyang time ni, kalau tak .....

kucingorengemok said...

laa, pakar mkn ni rupanya bab nasi kandar lagi skit nak gagal... subjek nasi kandar aku kasik ko D je lah, kalau mkn buh kuah skit2 gitu, hehe.. psst: bab alhara dah bukak la! ada kabsah+beryani, cepat, cepat...

en_me said...

daun kas kas ghitewww.. ehehe

CATZ said...

cahaya,
takde kesempatan,
ada gak baca kat blog org..nasi kandar beratur..maybe next time..

CATZ said...

nenek penne,
kalau tak apa...?? nak ke penang..hehhehehe..jauhnyaaaaa nak lunch..kihkihkih

CATZ said...

kucingorenfat,

haha...bagi D..aiyoo...sabooo je lahh..
haha??>. dah bukak??..jom le kog..jgn le malu2...
tapi sebennornya kucing yg di sini pun malu jugok..
ko pi le mkn dulu..buat review yer...

CATZ said...

en_me,
maybe lah..daun kas2 tuh menyebbabkan duk teringat...hahahaha

Honey A. Fuad.... said...

oh no,why kuah asing?? must put all together da gravy bru la rasa nikmat makan nasi kandar... this is my favourite place everytime i'm going back to penang..

klu nk mkn laksa but chinese punye nk sedap g kt gurney drive,there's one cina apek but we called him laksa apek senget cuz da head like teleng2 skit but the laksa very nice..

argghhh,rindunye nk balik penang!!!

CATZ said...

HOney A Fuad,
hi..thanks sudi singgah di blog saya.
hem...saya mmg tak reti makan kuah dilambakkan atas nasik..tak kiralah kuah lemak ke..atau kuah nasi kandar..
hhhehehee..tu le...sbb tuh x tau betul2 how rasa nasik kandar tuh..
saya x sempat ke gurney drive..

Anonymous said...

line clear tu kotor la catz..

mizan said...

kini Nasi Kandar Line Clear tlh mmbuka cawangan di Kepala Batas oleh adk bradik mereka juga yg beralamat di No.1327, Lorong Malinja 1,Kepala Batas,Penang.sesiapa yg berada di luar pulau,tidak perlu msuk ke pulau lg dan boleh ke cwangan di Kepala Batas.Harga berpatutan!maklumat lanjut call H/P: 016-4638746 / 016-4638246 (Salim@owner di kpala batas)

CATZ said...

hi mizan,

thanks for the info ya..

shamir teo said...

sorry to interrupt~~

actually~~

nasi kandaq line clear x ada branch lain~

only n only in penang road tu jerw~~

yg kat kepala batas and bayan lepas tu actually nama ja~~tapi makanan dia out~~

seriously guys~~believe me ok~~

thnxz