Tuesday, June 16, 2009

Tarbush Restaurant

Masa kat Penang, sempat makan malam kat restoran ni..
Actually ada cawangannya di Bukit Bintang,Starhill, sunway Pyramid.
tapi yg ni..Penang mariii...


Restoran ni terletak berdekatan dengan Holiday Inn, Batu Feringgi. Jalan kaki je aku...saja lah nak ubah selera.
Dari balkoni bilik aku nampak dah restoran ni mcm memanggil2 gitu...

Restoran ni restoran arab, so hiasan dalaman konsep timur tengah..cantik...aku suka..

suasana yang tenang, cozy, menarik kan...

manu kat sini pelbagai, tapi maknan arab lah..terdapat pelbagai jenis appetizer, salads, pelbagai nasi yg dihidang dgn lamb, chicken, ada juga seafood, pelbagai desserts dll.

cantik lampu ni..

Masa catz dtg, belum ramai pelanggan, tak lama lepas tuh ramai, family2 arab yg dtg melancong ke Penang ni...
ok...makan apa??
drinks..honey dew, RM 9.00 kalau tak silap aku

Falafel

ni dipping utk falafel rasanya..

roti apa tah..lupa

sayur fresh dan sayur jeruk

eggplant fettush salad

beriani rice with lamb

beriani ni sedap...lamb pun lembut je..nyumm!!

overall food sedap walau ada yg mcm tak kena je dgn lidah ku ini..hehhe..maklumlah.. aku kan jawa..hehhehe..ambiance best, kuantiti banyak, tapi harga agak mahal..

jom makan!

24 comments:

Wahidah said...

wah sekejapan dh di penang ye sis..alahai....tk jumpa blogger2 kt penang ke

en_me said...

makannns sokmo.. salammm akak catz ittewww

neezareef said...

clazz je konsep dia

kucingorengemok said...

sblm skrol ke bwh nmpk beriyani, hati ku berdetik mengatakan: apa dah jadi ngan catz ni mkn buah & sayur² je... ingatkan dah insaf betul, hehe

CATZ said...

wahidah,
kita pemalu..
mana ada jumpa2 blogger..hehhee...
(malu sambil nyorok belakang kerusi..sambil totops muka..hehhee)

CATZ said...

salam en_me,

sudah di seberang lautan?
ye..kakk catz ni kojenya makanannnn

CATZ said...

neezaref,
yup..fine dining resto..kelas dan mahal dowhhh..

CATZ said...

kog,
aku insap sekejapan sajork..
hhehhehe.......

CAHAYA said...

Wah, macam best je briyani. Ambiance pun sangat2 nice. Bestnya!

@xiM said...

awat la catz tak mau bagitau aku..kalau tak boleh kita dinner sama-sama..aku pun minat gak arabic cuisine camnih..

NenekPenne said...

i love honey dew...

cop cop

honey dew kalau diterjemahkan kepada BM ialah tembikai susu..

ada ke patut bila kita mintak tembikai susu which i tot honey dew, dia bagi tembikai + susu... errrrrkkk stress mak dibuatnya.....

hazali said...

ada kelainan dari segi rasa tak cat?
rempah ratus dorg berbeza
guna safron ke

hazali said...

ada kelainan dari segi rasa tak cat?
rempah ratus dorg berbeza
guna safron ke

linahilmin said...

roti apa tah tu cam tosei je rupanya!
beriani tu nampak sedap tul!

SiMpleSmArtErMe said...

Ye..yer air honey dew.. sedappss..
1st time try masa kat pha pah tomyam hari tuh..mabeless...

SiMpleSmArtErMe said...

Ye..yer air honey dew.. sedappss..
1st time try masa kat pha pah tomyam hari tuh..mabeless...

syukur said...

pemalu ker cik catz kita ?? ha ha
pernah namapak restaurant ni tapi dah agak mesti harga dia potong leher..so tak masuk

CATZ said...

cahaya,
mmg best..
tapi sebab konsep fine dining..so..mahal le jawabnyaa,

CATZ said...

axim,
ko minat arab food ke..lompernah tgk entry arab food kat blog mu..
aku ingat ko pebret nasik kandar..
tak ek??

CATZ said...

nenekpenne,
kena explain satu persatu kot.
hehhee..ckp omputeh paham..bila ckp melayu terus jadik lain ek..
eh..camno rasa air tembikai merah tuh dibubuh susu ek?

hehheheh...x leh imagine pulok le nenek..

CATZ said...

hazali,
mmg lain le..and to be honest..i lebih suka beriyani arab..bagi saya lebih sedap..rempah2 nya lain..yup..ada guna safron kot...sebb tu warna dan rasa dia lain sikit..

CATZ said...

linah,
bukan tosei..
tapi nipis je...plain je..tawar..makan dgn sayur2 jeruk tuh..hehhee..tersgt le aku x reti makan..hehhehe

CATZ said...

simple..
kita pun sukerrr honey dew..lemak maniss gituh..

CATZ said...

doc syuk..
ye..sambil nyorok belakang kerusi sekali lagi..tutup muka dgn dulang lagi..
huhuhuh..
kedai tuh fine dining arabic..so mmg mahal..sesekali buleh le..