Monday, June 8, 2009

tag ..??

aku kena tag.
sejujurnya lah kan...
aku berterus terang.
sebelum ni aku banyak kena
tag..TAPI aku malas /takde masa/ tangguh2 nak buat/janji nak buat..tapi last2 tak buat.hehhe..maafkan aku.
tapi ni kucing oren punya entah kenapa aku nak layan. sebab
dia jiran aku kot.


tagnya cam ni..

Nyatakan 5 fakta tentang pemberi award :
eh...dah le ko tag aku, satu keje pulak aku nak study pasal kucing little Libya ni...

aku buh je lah ye...sukatik aku. kekekkeke..kucing...ko redho je ye..jgn marah.

kucing oren:

1. kucing oren ni jiran aku..tapi aku tak taulah..dekat ke jauh.
2. aku kompius dia ni kucing jantan ke betina..tapi aku rasa dia perempuan.

3.suka makan..macam aku.aku rasa dia pebret makan, makanan arab lah.
4. dia ni kelako..sebab tu aku suka baca blog dia.

5.apa ek....oh..aku dgn dia samalah...org JOhor dan menetap di Little Libya. (psssstt: kucing..ko kalau nak makan kat kedai arab depan tuh..ingat aku ye....ajak aku sekali...). Lagi afdal kalau ko belanja.kihkihkih.

Setiap peserta mestilah menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award /tag seterusnya :

(alaaaa...ni yg aku malas buat tag ni..aku tak cukup fakta tauuuu...iskk....)..
oklah..
aku buat jugak....disebabkan ko jiran aku kan kuceng...


1. aku suka makan : sebab tu tak kurus-kurus walaupun selalu berangan kurus langsing.

2.aku suka masak

3. aku suka pi pasar/hypermarket beli sayur/ikan/barang dapur dari shoping kasut/baju/beg. yg tu ada sedikit kemalasan. soping baju/kasut itu bosan. bila masuk pasar/ beli brg dapur mcm hilang stress gitu. Tgk ikan keli /patin baring atas tray ikan kat pasar pun mcm best.

best...best...jom shoping cik kiah..

4.aku ni nama je kucing, tapi aku takde kucing...kalau bela sure meninggal la sebab aku duk pindah randah ni...sapa nak kasik makan kucing aku nanti. Tapi aku suka belikan twisties eh..friskies la dgn susu..kat kucing yg merayap/buat lawatan/melepak kat opis ni.

5.aku ni makanan febret banyak dan bermusim. Tolak batu dgn kayu je. Bermusim maksudnya..kalau aku suka mkn satu benda tu , aku boleh mkn 2 minggu hari-hari berturut. contoh no 1, kalau aku tgh kemaruk mkn tempe, hari2 aku masak tempe. Contoh no 2,..lately aku suka makanan Arab, so dlm seminggu ni dah dua kali makan kat kedai Arab. so..sapa yg ingat aku tgh diet sebab dah insaf tu tertipu le sebenarnya. ke ke ke...

pssttt kucing oren, aku pun ada gambor tempe gak..banyak pulak tu..ni tempe batu pahat asli lagi tau...ko ado?..kekekke...

6. aku berangan nak keje sbg chef. diulang. Berangan je.

haa...kan aku dah ckp..tak cukup 10 fakta..nantilah sambung.aku nak sambung basuh kain sat.habis basuh kain kat sungai karang, aku buat entry makanan semula..hihihiiii...


6 comments:

kucingorengemok said...

ngelat! ada ke main jwb separuh!! aku rasa ko gi je la dulu mkn kat kedai arab bwh tu, nanti aku reimburse. sila baca jwpn tag aku betul²: saya tak sosial! :) malu² kucing oren gemok... auwww.

makcik rokiah said...

cik kiah jawab.. <<< jom shupping..!!

linahilmin said...

catz ngan KOG ni sama je kelakar!

atty's said...

dulu masa aku umo 8-9 thn..aku bela kucing byk ko..dlm 10 ekor.,tu pun kdg mak aku buang..jauh2

lor ni aku takut lak kt kucin...hhehehe..

SiMpleSmArtErMe said...

Amvoii cik kiahh..soppping ko no satu..

Wahidah said...

wah 1st time tu wat tag...rajinnya sis