Friday, June 26, 2009

KEK JAMBU vs ANTENNA

semalam aku berbual dengan seorang kenalan.
Currently she is busy planning for her Final Year Project..dia buat degree in food apa tah...
dia duk mengeluh yang takut kek dia tak jadi..nak jumpa supervisor dia tukar project lah..
aku tanya:

aku: dah try buat?
dia: belum
aku: so..napa nak tukar?
dia:takut tak jadik
aku: ko belum try kan?
dia: tu lah..takut kek bentat..bla..bla..yada..yadaa..
aku: eh nyahhh..ko bukan nak buat bom nuklear atau system kapal selam kan?? ko nak buat kek je kan nox??
dia: ke ke ke
aku: pegi lah beli telur, tepung, bikarbonat, jambu tuh..beli telur pun belum dan kata kek tak jadi. AKu piat tinge baru tau.
dia: akak jahattttt..akak jahattt!!
aku: betul la... aku dulu..final year projet kena design antenna ok!..ANTENNA ye... bukan buat air ribena ye. Nak design..dimension...material mahal order dari US nun...nak study software lagi..then lepas design, kena buat hardware..aku dan kawan2 yg buat antenna kitarang mcm berkampung kat lab oke. Pastuh nak jadikan dugaan lagi, technician yg selalu tolong kat lab tuh meninggal sakit jantung pulak..hari2 dtg lab buat testing...set up testing equipment..sig gen.. transmit..receive...tgk gain..bla..bla..bla....array..bla..bla...aku rasa sampai pening la kepala aku..kena radiation dari antenna kot...hhehehehhe.
ko buat kek kan benda yg enjoy..kalau tak jadik kek tuh..buat lagi...boleh plak tuh pilih nak wat cheese cake ke..nak wat kek tuh guna crumble ke..apa benda ke kan...buat cheese cake jambu batu pun boleh..siap ada pulak tuh youtube nya kat internet. Tak jadik beli je lah telur lagi..bukannnya nak study berapa bijik telur nak pakai guna software ke kan....

dia: akak jahat..kakak laser....akak jahat...
aku: kekekekekeke..

aku: EH noks... bukan ko ckp dgn aku kannnn...ko main cooking academy tuh manjanggg dpt A plus kan....so setakat buat kek ni apa lah sgt kann...ke ke ke..
dia: akak jahat..akak jahattt!!
aku: akak taula..ko takleh buat sembarang je..ada mcm2 elemen yg akan di nilai.nutrition, bahan2 etc.tapi selagi ko tak pi kedai Pak Mahmod beli telur..sampai bila pun kek ko tak jadik noks.Kalau tak ko buat le kek yg tak payah pakai telur. Kurang kolesterol.hihihihi.

SAPA lah manusia tu kan..
ke ke ke...
sapa makan nangka dia lah kena getahnya..
ke ke ke..
jgn marah nok..nanti mak sponsor telur utk kek tuh.
30 bijik utk 5 trial oke ke?

6 comments:

aianna said...

eheh eheh...

sapelah manusia yg very the jambu nak wat kek jambu tu kan nyah...wakakaka!!


TEETTTTTTT!

noniey alias said...

heheheheheheeee... betul tu.. aku kalau final year project kena buat kek, confirm tiap2 hari aku try buat...

Anak Jawa said...

antena tv umah aku selalu rosak ler catz...

eh silap, tuu antena ker arial??
(betul ker aku eja ni???)

nuruli33ah said...

kompem minah ni terer maxwell equations..(saje ku nk kasi psiko kak catz ni hehehe...)

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
SiMpleSmArtErMe said...

Cats..antena tv umah kiter selalu ada ganguan..ttb ada siaran lain masuk..suara ja drp walkie talki koott..

cepat kasi idea..canner nak buat..

Psst.. hantak sini sikit kek jambu..jambu aper nih batu ker air...??

Pernah makan kek tapai ubi... sedapp..