Tuesday, April 1, 2008

59 or 56...wut the XXXX


I was in hurry to work after all the laundry thingy…oh..i’ve to rush to office..i’m not late,just on time..so I went down with my lunch box, my handbag, my laptop bag and plus botol air. So my hand right and left was fully utilized already lah..
I opened the left side of passenger door…campak everthing inside and go the the right side, annnnnddddddddddd………..wut the ***k???????????????????
My car has been clamped !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wut a spoil day….

Oh..wut happen eh??..i think I parked my car at my own space..oh…No..No…was that a mistake?? Misunderstood or wut??
Huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa……………………
I parked at lot 56 while mine is 59!!! Crazy!…how can I did a silly mistake…sungguh lah m-a-n-g-k-u-k! mata catz ni dah terbalik-terbalik kah?
How can this happen to me..no wonder when I step out from the lift, I feel that my car is nearer to lift …macam pelikkan?.. Is there some one who dengki or wutsoever remove or lift my car and parked it at other space?..Is that possible..?????????????

So dgn tensinya, I went to the guard house:

Me: encik..kereta saya kena clamped…how?
Guard: Haa..tu la…kenapa parking kat kotak org
Me: tak sengaja..it was a mistake..not purposely…tersalah tgk nombor
Guard: the owner komplen..marah2..saya kena clamped lah
Me: Habis tu now how?
Guard: kena bayar denda lah.(.as stated dkt surat saman tu lahh, RM100)
Me: encik tak leh kurang ke?
Guard: RM50 ada?
Me: ok..tapii…saya takde cash ni..saya byr tengahari ni
Guard.: susah lahhh…kalau gitu kita tak boleh bukak clamp tu..
Me: tolong lah pakcikkk (dahh..aku panggey dia pakcik pulok..)
Guard: tak boleh…ramai yg bila kena clamped janji. Tapi x bayar pun..ckp bayar ptg tapi tak bayar pun..
Me: Pakcikkk…tolong lah..saya kena pi keje..lagipun saya kenalah pi bank dulu.kalau tak camana nak bayar.kalau sy tak bayar..ha..mlm ni encik boleh ketuk pintu….saya janji saya bayar la.. (aku dah ckp dgn nada geramm)..grrrrr..tak koserlah nak naik cab kan dgn menjinjing beg kiri kanan..
Guard: hem…(duk diskas2 dgn pakguard sorg lagi)
Me: pakcik tolong lahhhh..saya ada meeting pagi ni..tolonglaaa (drama youu aku mengelentong)
Guard: Tak bolehhhhh (dgn muka yg sungguhlah berkuasa dan kerekkk) (time ni kan..catz dah rasa nak cekik-cekik je guard tu..eleh..bukannya dia tak boleh bukak..saja jek nak tunjuk koser le tuhhh..karang balik aku bayar lerrrr...)
Me:Tolonglah…camana saya nak pi keje (time tukan..kalau le aku bleh sumpah guard2 ni jadik batu kan best..gerammmmm!!)
Guard:Ha..kalau kata nak bayar..bayar…kena bayar paling lewat tengahari..
Me: Ok..ok..
So he instruct the other guard buka clamp kat kete aku… (cam bos lagaknya.ceh..berkuasa sungguh la tuu)..


Ceh..tak pasal2 duit ku terbang RM50.00 dan lambat masuk opis..

So catz drive like F1 driver..and i was late by 1 minit only...cehhh..sebab?..bila nak sampai opis ada kete lembu dan lori dipandu begi tu perlahannn..hiiiii...geremsss..

Masuk je opis..aspalela sungguh…Bos aku sound aku…kebetulan dia mai opis aku pagi ni (opis dia blok lain)…gerammmmmmmmmmmm!!! And terpaksa lah mak mengexplain kat dia napa I lambat u ols….and he said” patut dia tak boleh clamp kete u..dia kena pi umah u..ketuk pintu bagi tau u salah petak etc…tu keje dia..
Takdenya gurd tu nak wat gitu…kalau bos aku ni jadi guard tuh kan bagus..takde le kete mek kena clamp…hermhppphhh..



59 jadik 56...? ngok ngek..mangkuks..
Tak pasal-pasal ada drama lak pagi ni...

4 comments:

Mimi said...

oi catz.. pehal la mereng pepagi buta!! funny la u.. hahahak! nk tolong gelak sket :D siap kene syarah ngan bos plak lepas tu.. keskeskes

Catz said...

yer..aku mmg mereng kot..aku rasa kesan ubat overdose lately nih lah..
sib baik bos aku menyebelah i uols...tu le..kan best kalau guard tuh pe'el cam dia kan....

i tell u..now pukul 4.58ptg..aku lom bayar pun..malas lahkan nak balik semata nak ulur duit tuh..sat gik balik aku bayor le..
ni sure pak Guard ni duk tgh sumpah-sumpah aku....hahahahha

Beruang Madu said...

wakha wkaha wahahaha.... ko sebenarnya terlebih makan ubat kot... haru nya... pepagi buta pulak tu

Catz said...

hoo..gelak ko yer..aku dah rasa cam kena april fool dah time tuh..
ke aku now kompius huruf 6 dgn 9...aiyooo...very bahayakan...