Thursday, April 10, 2008

Edisi kucing

Sesambil makan karipap kat cafe nih..catz teringat sesuatu...meh catz stori....siang tadi...kan...

Hai..nama saya..errrr....saya tak tau nama saya..

Catz pi umah kwn catz....ada keje. Sampai je seekor kucing menerpa kat catz...aiyooo..jumpa sedara...seronokle kan..kwn cat kata kucing ni kucing dari mana tah..dah seminggu duk bertunggu tangga kat rumah dia..kira kucing dtg tah dari mana...ala...cian dia tomel-tomel...
Kwn cat tu maybe tak berapa suka kucing kot, tapi dia layan jugaklah bagi makan..tapi malam-malam dia ckp miow ni suka memekak kalau tak di bagi makan...dahhh...laporrr....ngiawww ajelah kaedahnya...kot kucing ni berckp mintak nasik karang..sakit jantung karang..haaaaaa....gempar karangg...eh...jom main polis sentri..nak tak??


mari kita berkenalan dgn tomel ni..

nama: errrr....tak tau..
umur: sebulan perpuluhan lima kot
jantina: betina

asal usul: err...lupa...saya lupa...(uwaaaa...mak...mana makkk....)

tempat tinggal sekarang: seksyen 8 bdr baru bangi
keistimewaan: fast leaner (baru seminggu duk sini tapi dah reti buang toot di tmpt yg disediakan
)
moto: buat muka tak malu je..sebab saya comell, haaaa..org ni nak bela saya.. makanan fevret: friskis (saya baru mkn seminggu, tapi setappppp)
kebolehan istimewa: mudah mesra alam dan manja tahap gaban dgn sesiapa saja..



awak mak kite ke?..muka awak cam mak kita..kita rindu mak kite..

Kucing ni manja gila..asyikmain-main kat kaki catz..bila cat duduk dia duk panjat-panjat dan duduk tidur kat peha (agaknya dia ingat aku ni mak dia yg dah terpisah tu kottt....err..err...)
so cat layan je lah...manja gila you....kalau lah catz bleh bawak balik kan....errrr....aku takut matik je sebab aku selalu takde kat rumah..sapa nak bagi makan tataww....lagipun catz duk pindah-pindah, takut kucing ni matik tgh jln karanggg..
nak makan...mak..nak makan..

so sambil buat keje, catz layan le dia main-main..dah penat main dan makan dia tidur..
ZZZZZzzz....syhhhh

nak balik tadi sedihhh je tgk muka dia ni..kalaulah catz boleh bela dia...iskkk..iskkk..



4 comments:

noreh jones said...

mek..apa kata ko amik bawak balik kampung kasik kat abah..comey jer budak nih..
tapi,kalo jantan lagik baguih..ni betina kah???...

noreh jones sakura

Catz said...

yg ni betina.
aku takde peralatan lah nak bwk kucing travel jauh..takut meninggal tgh jalan karang..or dia wat hal dlm kereta aku..ko nak ke?

Anonymous said...

nak lah...aku balik kg semalam,andddddd...my finding is...sekor pon takdak yg chomel dalam your father collection now nih....semua ganyut lah.tak koserrrrr....buta sebelah mata lah..adehhhhh..
nak jer aku soh abah amik kucing yg cute cute jer...warna putih memang tak cun ahhh!!

noreh jones

Catz said...

oi..tak comei pun tuh abah ko punya favret u know...yg buta mata tuh seba b apa tah mak ckp...
eh,..adalah yg comei..ko tgk gambar kucing warna oren kat blog aku (kat side bar tu)..tu kucing abah le..tak comei+gebu ke nyahh? ke mata ko rosak nyahh?..