Friday, April 25, 2008

Apam pisang

Apam pisang

haa..tema pisang lagik kan...coz nak habiskan balance-balance pisang buat muffin..
apam tu leh makan dgn kelapa parut.tabur atas dia..tapi catz tak nak menambah kolestrol..makan gitu je...
resepi akan diletak kemudian..malas nak taip..

3 comments:

NORA SAKURA said...

mek..bagi idea!!..

yg mai maybe 6 hingga 8 org..so, aku tak nak masak for 8 people..cook for 3 or 4 people jer but banyak kan veriaty....
dlm fridge ada 2 ekor ayam..ada roti canai..ada ketupat nona(tinggal rebus jer) ,ada kuah satay segera dalam pack(quite besarrrr pack tuh),ada daging satu kilo..ada kentang..ada beras...ada bariani packet (maybe i have to go somewhere to find basmathi ler..beras jepon x sesswaiiii..lekat2x)..ada a LOT of seafood(udang..sotong..lala etcc), ada ikan bilis..ada cil giling..ada bahan2x nak buat tomyam( 6 batang serai..daun limau purut..halia/apa satu lagik tuh yg macam halia..cili api..limau purut ..) kunyit packet ..santan..what else ahh..aku cadang nak masak bariani to go with curry..roti canai segera to go with curry too..then ,spaghety seafood..then,ketupat to go with kuah satay ..tuh main nye rlah.. then kena buat salad??..finger food... desert depa dah bawakkk..
oh yer..dlm fridge ada telor 10 bijik...sayur2x etc tuh aku boleh pi beliiiii ..dekat jer...

Faris said...

Hhhmmmmm...apamm...my favourite!!
Banana flavoured pula tu..

Catz said...

yer ker..i'll put the recipe later ya..nanti u boleh buat sendiri..