Monday, April 7, 2008

Lunch treat on Sunday

Hari ahad..


Pagi wat simple bekpes...then lepak tgk TV..relax sket coz ptg smlm dah siap kemas, mop rumah semua..


Tengahari tak tau nak masak apa...tapi..heeee..ada org nak belanja makan..harus le gantung periuk kuali semua...tak yah masak katanya..


So lepas tgk program jalan-jalan cari makan kat Tv3..bersiap le nak keluar..


tempat pertama..ke UKM..gigih aku meredah tghari panas ke UKM, jemput org....then ke Village View...memula nak makan kat SOHO...tapi SOHO belum buka...so terpaksa ke Village view yg terletak berhampiran....


Makan apa?..


Plain rice, nasi goreng kampung, nasi goreng ikan masin, tomyam campur , daging masak merah, kailan goreng, lala goreng pedas, telur bistik, udang masak halia. Kecewa coz kerabu mangga tak de...


masakannya biasa je..yg best cuma telur bistik tu je..habis sepinggan aku makan sorang...haa..


tomyam campur tu kuah dia manis sgt, so tak berapa sedap lah...byk benda yg kami order takde coz ada yg cuma available waktu malam..so mkn jelah apa yg ada..disebabkan cuma bertiga, catz kena gaklah makan byk utk tolong habiskan lauk-lauk..walaupun dlm hati rasa bersalah.."...makkk..byknya aku makan.."



antara yg kami order


Suasana tempat makan



telur bistik



Lepas makan, catz pi kedai elektrik...cari oven..yey!!! Finall i have a new oven..woo..banyak projek lepas ni bleh buat..dlm kepala dah pikr macam-macam..

Ptg-ptg..plan nak wat karipap sardin..tapi..byk pulak benda takde..bahan utk masak cukup..yg takde dulang, penggelek tepung....so better lupakan ajelah...kalau nak mkn karipap sgt..tu pi gerai depan tepi-tepi jln petang2 ramai org jual karipap...hahaaaaaaaaa..........


Malam..akhirnya..catz masak sup sayur ...mengabihkan bahan-bahan sayur dlm peti ais, coz Isnin catz akan balik rumah yg jauh iteww..so kena clearkan bahan-bahan basah kat rumah ni..

mcm2 ada..tempe, french bean, celery, sawi, cendawan dan bunga kobis...all..in one..yummyyy!!

Sup sayur

2 comments:

Beruang Madu said...

Catz... aku pernah makan kat sini lama dulu tapi jujurnya aku memang tak suka sangat tempat nih... makanan dia tak sedap dan suasana dia agak kotor... aku makan kat tingkat atas tu... diorang masih amalkan sikap warung walau kat kedai makan besar ... aku takkan makan kat sini lagi... cuba ko check kat sini

http://beruangmadu.com/?p=137

Catz said...

aku sebenarnya takmo gak mkn sini..tak sedap..tu yg aku ckp terpaksa tu mkn sini tuh..masa aku dtg tmpt takde lah kotor..biasa je..tp food mmg tak sedap...tak sepadan dgn kedai yg besar tu...cara masak sepesen jer.rupa semua sama...tak kretip..tp mmg tak sedap lah..aku pernah mkn kat sini dulu..mmg fail lah..