Sunday, April 27, 2008

again..P-E-C-A-H

P-e-c-a-h lagi...
tensi sungguh.. i was like ular melingkar kekenyangan lepas balik dr Bagan Lalang, wrapping cik kuntum and her son present on my bed...and suddenly krekk...
aku terhempuk spek mata yg ku letak kat sebelah aku atas katil ituh dgn siku ku..and
pecah...cam kerepek..aaaaa.huwaaa......
as a results, today i get 3 pairs of contact lense, the murs-murs one brand yg tak berapa pernah dengar. This is for temporary use till i get my new spectacles... malas nak pi byk2 kedai, i went to 2 opticals yg wujud di bdr ini dan kedua-duanya hanya menjual brand itu saja...

NJ: Pecah lagik?? Ho..ko beli contact lense kaler apa?
me: kaler?..tak de kaler..dah pegi dua kedai spec, yg ada cuma 2 brand ni je yg aku x berapa pernah dgr...nyahh..mak now nih kat jajahan Kuala Langat ok..bukan kat Bangi..
NJ: Hahahha..kamfungsss..
me: mentang2 ko kat tokyo...kereksss.
siot je kan...


5 comments:

NORA SAKURA said...

nyah!!!!!!...

camne nak buat satay?????

any idea????...

cepatttt!!!

NORA SAKURA said...

nyahh..

ayam 2 ekor tuh,i nak buat apa you???bagi idea sikit..!..nak buat satay??..but apa2x rempah2x perlu..serai ada....what else??..or,shall i just perap(with??),and BBQ kan ada..ideaaaaaaaaaa plsssssz!!

Beruang Madu said...

Sib baik tak aku yg hempap spek ko.. terus jadi buburlah nampaknya... aduhhh bisanya...

Catz said...

noreh jones,
aku wat satey kan..resepinya:

bawang merah
bwng putih
halia
jintan manis
biji ketumbar (yg bulat2 tu)
serbuk kunyit

ko blend semua bahan tuh..
then tambahkan gula, garam dan madu.
perap ler barang 3-4 jam.
rasa dia kena manis2 sket..
then bh kat skewer bakar..so perfect to go with nasi impit and kuah kacang.
if ko tak nak leceh potong kecik2..tak yah potong cube cam sate malaysia tu..ko potong kecil ayam tu..then marinated dgn bahan tadi...bakar..sonang jo..

Catz said...

beruang madu,
kalau ko yg hempuk terus hancur cam gula halus.